петък, 19 април 2013 г.

Синдромът на човешката ентропия.

Очаква ни илюзорно близко бъдеще! Няма да ни е лесно. Това срещу което се борим, пуска все по-дълбоки корени в душите! За възрастните не съм смутен много, тяхния живот е имал форма, макар не най-добра. Децата е което предизвиква в мен, усещане на крехко бъдеще, лесно разрушимо. В обратен ред ще се повтори библеиския мит, за 40 годишното странставане в пустиня, на привидно спасените от робство! Прегрешения няма да ни липсват, водещо ще е объркания човешки ум. Чиста бяла дъска, лесно се зацапва и всяко петно личи. А красотата не е само в почерпа, красота има и в думите, и в смисъла, които за съжаление липсва масово в творенията! Детството съзнание е крехко и много лабилно! Съзнаваме ли как да предпазим децата? Или оставяме сами да си се предпазват! Но как биха могли, нямащи сравнение, те приемат което им дават съвременните забавления за нормално! ЕДИН ДЕН ЩЕ ИМАМЕ ДЕЦА, КАК НИЕ ЩЕ ОТГЛЕДАМЕ ТЕЗИ ДЕЦА? И В КАКВИ ХОРА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ?
Любимото ми, разтушително място - киното. Постави днес в мен усещане за забрава, за падение. Седмици въртят неща които с нищо не привличаха вниманието ми, новопоявилия се "Хензел и Гретел ловци на вещици" разпали любопитството ми. Като човек с натрупан кино опит, се зарадвах че ще има какво да гледам на големия екран. *Междудругото към всички - ДА ЗНАЕТЕ В КИНО АРЕНА ЗА 3D СИ КУПУВАШ ОЧИЛА ЗА 2-ЛЕВА И ТАКА ЗА НАПРЕД АКО ГИ ПАЗИШ БИЛЕТА СТАВА САМО 11 ЛЕВА ( НЕ Е КОИ ЗНАЕ КАКВО НАМАЛЕНИЕ, ПАК СЕ НАПЕЧЕЛВАТ С ПРОДАВАНИ 3Д ОЧИЛА! )* Нямаш големи очаквания, влагах че щом е по-приказката, то поне има шанса, сценаристите да са вложи повечко разсъдък и непредвидими моменти. Но ни едното имаше, ни другото. Намирах се в средата, имах добра видимост, около мен имаше и деца, на по приблизително 10-12 години! Нали се води приказно! Порази ме откровената простотия във филма! Простащина и пошлост на висоти!
Първо - Хензен и Гретел са брат и сестра на една и съща възраст, живеещи заедно, пътуващи заедно! Имаше сцена в която са в "спалнята" Хензел е легнал на долния креват, Гретел става от горния и се разхожда пред него по къса, тънка нощничка, вероятно с помисли че под нея е по-пърфюм! Проблемът, вмъква се идеята в умовете на децата, че между брата и сестрата може да има нещо сексуално! Възмущаващо е. Наблюдавах децата, попиваха всеки момент и задаваха въпроси на мама и татко, това защо, а какво сега! И родителите се държаха като че което гледат е най-нормалното на света!
Второ - Хензел спаси местна девойка от кладата, бе набедена за вещица, а се оказа че е бяла вещица, демек добра. Девойката няколко пъти с цялата си външна невинност, предлагаше мнимо на Хензел "секс", защото както тя се изрази никои друг от селото не я желал!!! В друга сцена, Хензел с няколко драскотини, тя му предлага да се изкъпе, а той се оправдава "не мога да плувам"! Тя като добра самарянка, му казва да се изкъпят заедно, щяла да му помогне. И в следващата секунда след репликата, девоиката свали роклята си и се показа гола ( от горе до долу в гръб ) влезе във водата, от там и той, ясно е, правили са секс! Децата от това ще разберат ужасно погрешно всичко. Че момичето трябва да показва голото си тяло на всякъде и да се предлага от раз! Филмът показва жените като леки! А мъжете като силните мачовци нямащи капка морал и благоприличие!
Трето - Насилие, в големи количества кръв и хвърчащи меса!
Филмът нямаше никаква поука, дори в края нямаше кулминация. Извадиха картечница и разказаха играта на де що се движи и мърда. Филм направен само за ефектите! Ние ефекти ли гледаме или кино? Рецепата на почти всеки следващ филм е една и съща! Задължително в филма някой трябва да умре. И колкото повече смърт, разрушения и клишета има, филма се рекламира повече и се има за по-грандиозен! И това ми били филми, да не се шашкаме че децата поемат по грешни пътища, на това ги учи съвремието, защото ние самите на нищо не ги учим. Губя желание вече за кино! Май за напред ще ходя само на комедии. Филмите забравиха да имат смисъл, историята им се описва в три реда. О не си отдъхвайте, идва друг още по-безсмилен и изкривяващ психиката с изродщина филм, казва се "Z - война" Целия филм ще представлява масов геноцид. Американските филми са еднотипни, все ще е за война, за бой, за зли духове, за секс, или повече секс! И да искам, не разбирам как само тези теми вълнуват човечеството! Как се бием в гърдите за световен мир, а правят филми за воини и смърт! Ненормално е.

Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/24554525023/