понеделник, 22 април 2013 г.

Хайде да си отворим очите.

Някога питалилисте се какво следва след филма? :) Краят му бележи ли и краят на вашите усмивки, смях, или е като книга която щом затворите и се прехвърляте на следващата и на следващата, без да почувствате разлика? АЗ НА ВСИЧКО КОЕТО ГЛЕДАМ ИЛИ ЧЕТА СЕ И ЗА МИСЛЯМ :) и ВСИЧКО ОСТАВЯ В МЕН СЛЕДА, някой неща "ме осняват с прозрени, други ми напомнят какво не бива забравям :)
Харесва ми да си легна с лаптопа и да си пусна нещо ново, рядко повтарям филм (е стига да е класика, бих го гледал пак, заради чудесното оформление :) Но то сегашното кино е далееееко от времето когато създаваха хубави филми! Сега не се цени много какъв е сценария, и от тъпи и глупави неща правят филми :)) Сега е важно да се хареса на повече зрители, а за тази цел се съобразяват с масовите възгледи, набавят много ефекти, клишета и тнк. От 10 филма има няма само 2-3 можещи да се нарекат хубави, от тях едва ли ще има и 2 да се окичат с името - стойностни :D Отплеснах се! Както и да е... реших да видя за какво е цялата тая врява, покрай филма "Ted" Така де, какво привлича хората към филма? Защо на много им харесва?
Ted (Приятелю, Тед) 2012
Mean Girls / Гадни момичета (2004)

Междувременно си намерих и друго филмче - "Mean Girls" :) Готино филмче! Разкрива малките "тайни" за жеските отношения :)) И макар да са преувеличили, в основата се корят истини :) Но първо за Ted...
"Ted" - трудностите пред една връзка, разбира се началото не назовава това, но след 1/4 от време, се проличава самата развръзка :) Проблемите на възникват от неговата непорасналост - той е мъж над 30 години, а се държи като дете :D Хаха, да благодарим на мечето му :)) Вълшебството подарено му от едно желание. Ооо, не е изненадващо че тя го е избрала, да държи се като дете, но пък мисля е съвсем ясно, ЧЕ МНОГО ЖЕНИ СИ ПАДАТ ПО МЪЖЕ В КОИТО ИМА НЕЩО ДЕТСКО, ЗНАМ ЛИ ВИЖДАТ В ТЯХ МОЖЕ БИ ПОДХОДЯЩИ РОДИТЕЛИ, ИЛИ ПРОСТО ПОДХОДЯЩА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ДЪРЖАТ И ПО-ЗРЯЛО И "МАЙЧИНСКИ" С ТАКЪВ МЪЖ, КОЕТО ЩЕ ИМ ПОЗВОЛИ ДА ВЗЕМАТ ЕДНО НАПРАВЛЯВАЩО ПОЛОЖЕНИЕ :) Да водят съзнателно връзката . Ха, в случая с "Тед" едва ли може да се определи дали тя е водеща връзката, защото вълшебното мече си казва думата! :)
ФИЛМА Е РАЗБИВАЧ НА ДЕТСКАТА НЕВИННОСТ, как за бога им е хрумнало да използват за главен герой едно мече? Хич не е смешно, та... мечето е символ на детската невинност, но и топлота, загриженост и близост, към всички подаряващи някому мече :) А какво е мечето в филма? Тед не е обичайното мече, то употребява наркотици, пие, сваля жени и мисли нон-стоп за секс!... Едно малко порочно и первезно мече! Точно защото в филма има мече, от сега знам че и много подрастващи, че и по-малки, ще гледат филма, и какво ще научат?!...  Ще усвoят все неправилни неща. С няколко думи съм на мнение ЧЕ ФИЛМА ОПОРОЧАВА ДЕТСКАТА НЕВИННОСТ. ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО ПОШЛОСТИ И ПРОСТОТИЙ ИМА!!! НЕ ЗНАМ, ИМАЛИ СА ИДЕЯ, НО СИ МИСЛЯ ЧЕ РЕАЛИЗАЦИЯТА НА МОМЕНТИ Е ОТВРАТИТЕЛНА. После ми се реве насам и натам, защо днешните поколения били порочни и тнк... ми филмите на какво ги учат? На пороци, на глупост и унищожават чистотата им. А мнозинството днешниподрастващи не четат книги, те гледат филми и без сренителна база и опит, попиват всички глупости и промивки за мозъка от киното. На тия от холивуд, май изобщо не им пука на какво учат децата. Но пък то самомечето да бе изопачено, другият главен герой, мъжът (момчето пожелало си мечето) е показан в една доста глупава светлина, 4-ри години има връзка с нея, а не се сеща че тя може би е готова за нещо повече ( да и предложи брак :) Освен това самия той не знае към какво да се стреми, просто си харесва живота какъвто е и не се замисля че с годините носи и отговорности. То пък като помисля, те и другите пресонажи бяха изопачени!... Показваха всички хора като развратни... Дори тяхната обща развратност не можеше да се мери с первезността и уличния речник на мечето! Хо-хо-хо!... :)

Ужасното е че историят спекулира с клишета!... Нима представата за мъж, както е "натресено" в филма, е индивид от мъжки пол, който да се държи цинично, глупаво, просташко и детинско ( какво общо има детинското с просташкото така и не разбрах? Невинното няма общо с порочното, пълно изкривяване на нормалните човешки ценности е филма) Като заключение, каквато и идея да имат, а именно двойката да си реши проблемите, а той да порастне, идеята не измива "безкрайно" фрапиращите части на филма!
Друго си беше "Mean Girls / Гадни момичета" :)) На вид лека комедиика, филм който не бях гледал! :) Нищо че тематиката бе ЖИВОТА И АДАПТАЦИЯТА НА ЕДНО МОМИЧЕ. Признавам, винаги са ми били интересни женските битки :D A и се казват истини, ЧЕ МОМИЧЕТО/ЖЕНАТА ТРЯБВА ДА ВОДИ СВОЙТЕ БИТКИ И ЖЕЛАНИЯ ИНДИРЕКТНО, ЧЕ МОМИЧЕТО/ЖЕНАТА ИМ МНОГО ПРАВИЛА. ЧЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ КОЕТО ИСКАТ ЗАД КОЛИСТНО (за мен си е чисто робуване на стеротипи) Защо жената би се съобразила с обществените норми? Не е ли по-добре да се държи като човешко същество, а не да се опитва да изпъкне със своето тяло, държейки се повърхностно? И ЗАЩО ЖЕНАТА СЕ СТРЕМИ ВИНАГИ ИНДИРЕКТНО, КАКВА Е ТАЯ ПАСИВНОСТ? Знае ли жената защо действа както действа? Негатичната страна на филма, е че казва "всички момичета/жени понякога се държат като леки жени, за да постигнат което искат" Уооол, нима? Нима наистина е така? Общо взето, в реалния живот е близкозначно, защото както знаем, жените съвсем реално са пасивни (повечето) и се стремят към което искат чрез тихи маниполации, признаци и интриги! За мен и трите не са правилни :) Какво като е жена, толкова ли не може да прояви желанията си видимо? Защо е цялото това криене, защото жената е деликтно същество ли? Е и? Деликатна ли я прави пасивността си? Не мисля, пасивността на една жена е само в нейн ущърб, защото нищо съществено не прави за да има любов! Тя просто чака, избранника и, да я забележи, да я заговори, ако може понякога и да я понесе на ръце :)) Толкова ли е трудно жената да си признае че обича? А трябва да чака, да търпи тихо-тихо, като че да обичаш и на направиш нещо за тази любов е слабост!... Противоречиво е.

Тя главната геройня е умно и скромно момиче, хах, поне като такава пристика в училището. За да подчертаят скромността и чистотата и, се казва че е живяла в Африка :) Е за има няма месец и нещо престой в училището, тръгва по пътя на повърхността. А най-интересното е защо жената си мисли, че като подчертава тялото си ще привлече избранника си? ДОБРЕ ДЕ ВИДНО Е ЧЕ ЖЕНАТА ИМА НУЖДА ДА СЕ ЧУВСТВА КРАСИВА, ХАРЕСВАНА, МЪЖЕТЕ ДА И ХВЪРЛЯТ ПОГЛЕДИ, ВСЕ ПАК МЪЖКОТО ВНИМАНИЕ Е ВАЖНО ЗА НЕЯ. НО КЪДЕ ОСТАВА УМА НА ЖЕНАТА? ИЛИ ТЯ ПОДТИСКА УМА СИ С ЖЕЛНИЕТО СИ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЕДНА КРАСИВА КУКЛА? А после се чуди защо мъжете я използват като играчка, каквото повикало такова се обадило :) Тя се намърда в групата, на най-коментираните и харесвани момичета, за да ги провали, но междувременно възприе тяхните навици!... Края бележи положителното, тя се осъзна и разкри всички тайни, за да се превърне отново в себе си :) ЗАЩОТО ПОУКАТА Е - НЯМА НИЩО ХУБАВО ОТ ДА СИ КАКЪВТО СИ :) МАСКИТЕ ПРЕЧАТ, ТЕЖАТ И СА ДО ВРЕМЕ.
А за становищата - защото пък хората трябва да се делят, там всяко дете си имаше група с която да е? Какъв е смисъла на това делене на малцинства? Уж всеки иска да е индивидуален, нали? Делят се на малцинства, но тогава за защо се съобразват с законите на целостта? Не логично е :) За жалост е точно както е показано, хората 100% се делят! Една/един е един тип от една група, и край като че не може да се промени никога!... Нима? Стига де, човек винаги може да се промени и да смени наична си на живот :) Просто другите са твърде тесногръди за да го разберат, ето защо мисля че деленето е глупаво, то е като да слагаш етикет, "тази/този е такъв/а завинаги. Що за глупост, всичко е променимо ако има желание :)
***
ООо, за малко да прескоча една важна поука от Ted :) 
Да, глупав е филма, но дори и там има поука!... Каква е? ЖЕНАТА ВИНАГИ СЕ ПИТА ПО КАКВО ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ ДАДЕН МЪЖ Я ОБИЧА, СВЕТЪТ Е ГАДЕН И НЕСИГУРЕН, А ЖЕНАТА СЕ СЪМНЯВА, ОТКАЗВА ПРОСТО ДА СЕ ДОВЕРИ И ОЧАКВА ТОЙ ДА ЗАСВИДЕТЕЛСТВА ЛЮБОВТА СИ ЧРЕЗ ДОКАЗАТЕЛСВО. СКЪПИ ДАМИ ВЕЧЕ ИМАТЕ ОТГОВОР :) НАЙ-ГОЛЯМОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ МЪЖ ВИ ОБИЧА, Е КОГАТО БИ СЕ ПРОМЕНИЛ ЗАРАДИ ВАС :) Всяко друго доказателство е не е достатъчно показателно, както мъжа да избере промяната, или да се лиши от нещо което харесва, заради вас :)

Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/1362439007