понеделник, 22 април 2013 г.

Като много преживял, можеш ли да кажеш как да се оправи България?

Имащо връзка със:

(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)

О! Не бих се изненадал ако и Господ не знае! :)
Голям оптимизъм се иска за да повяваш че България някога ще има шанс за оправяне! Мал шанс ми се струва. Но защо България? С какво България е виновна? България си е много добре, зле са преобладаващите хора в тая държава. Те се нуждаят от промяна, за заложост такава е невъзможна! Освен ако не сменим хората с други!... С по-добър манталитет, да не са повърхностни, да имат култура, морал и ценности. И тогава ще има подобрение. Точно тези преобладаващи са деградатори, тяхните съзнания са изкривени от миналото, личните брътвежи, егоизма, лицемерието и горделивостта. Тези хора пречат да държавата да се подобри. И ВЯРВАЙ, ДОКАТО ГО ИМА НЯМА ДА ИМА УМРАВИЯ. Те са като камъни на прав хубав път, вървиш и се скъпаваш, с риск да си да паднеш и да си счупиш нещо!... Те няма как да се променят, те са следствие на упадъка. Не зависимо на какво ще ги научиш, те ще избират винаги егоизма, защото с това са израсли. А липсата им на ценности ще ги карат да рушат. Каквото и да се направи, те ще го разрушат, защото не ценят нищо и никой. Те са просто косуматори с негативен ефект.
Ако ще се прави нещо, ходът му на действие е нужно да има посока от най-малкото към най-голямото, и от най-виското към най-ниското :) "Рибата се вмирисква от към главата" :D А ние така сме се улисали, че нашата риба не просто сме е вмирисала, направо се е усмърдяла. Та... тялото сега е вмирисано, и сменяме главите (управленията) Но миризмата не изчезва, като петно в дълбочна е. А как се спраме с петната на бяло - използваме белина :) Дори не е нужно да казвам "според мен" защото на всички ни е видно, че в парламента си клатят краката, колкото да получат заплатата. И е мнооого интересно как само нашето правителство е има най-много депутати! Че защо са всички, на такава малка държава? Тъпо и смешно е, едновременно, повече от двеста човека, а нищо реално смислено не правят. Питам се, защо ли не въведът закон, забраняващ много приказки, без да има дела налични свършени. Колко по хубаво щеше да е. А не като сега, политиката е театър, сцена за много празни приказки, месеци говорят какво ще правят. Месеците изтичат и работата още не е свършена, вие как наричате това? Аз създаване на фалшива дейност. В София единственото хубаво е че направиха метрото, но за него колко се гласяха! Ехе!... Тук с всичко е така, първо е на думи, години се говори, после се казва, ами може би, и чак след още години, трябва да се намеси нечии интерес на важни клечки, или на някаква голяма организация и народ. Иначе просто нищо не се прави.

Личното ми мнение е, че конституцията трябва да се промени. Някой трябва да следи за спазването на законите. А заплатите да се увеличат, какво сме се захванали че щяло да стане инфлация! И затова неможело да се повишат средствата на хората! Но мога да увеличат всеки месец данъците! Тия масово искат да унищожават народа. Логично ли при ниски заплати, да има високи данъци? Естествено че не. Ние сме като страна от третия свят. Като толкова искат да се придържат спрямо другите, да развиват индустията в България, но хей и това не го правят. Е какво правят като хората в тая държава, нищо. Нито индустрията се развива, нито създават условия за живот на народа. Ни търсят полезни изкопаеми. Абе ние сме най-заблудения народ. А България е хубава страна и не е да нямаме позлни изкопаеми, природа, и тнк. Дори име мини за злато, уран и тнк. Но тях не ги използват!... Смисъл нищо не се прави. Държавата не подкрепя идеите, не подкрепя хората. Всичко в тая държава е само на думи и с цената на много усилия. Не развиват и алтернативната енергетика, а ако го правеха, данъците щяха да спаднат. Има толкова реализирани идеи по-света, като нямат собствени, защо не пресъздадат което другите са направили по света? Защото нямат изгода, защото не ги е грижа за народа. И би било добре да се намали броя на управляващите и да се води отчет за свършените им дела. Да се знае че правят нещо, а сега никой не им води отчет, народа си няма и идея какво правят, Избира ги по инерция да има някой там. И добре ще е да се въведе предварително проучаване, дали този човек може бъде свързан с управлението, а не да ги избират от нищото. Да имат образованието и да минават и психологически тест, за да се разбере какви хора са. А не да се пускат такива чиято цел е само да си пълнят джобовете. Примерно в Америка, там за да се качи някой на пост какъв да е, го проверяват общателно! Е кажете защо тук не е така? Защо вземат едни неща от САЩ дето са им угодни, а не вземат и другите които са правилни? Защото мислят за себе си и не им пука. Които и да се качи на пост, все ще е като тия сега. Пък интелигентните хора те не се занимават с политика.

И паралелно на горния етап, предлагам етап на културизация на обществото. Да се въведът разни смислени неща, включващи четене на стойностни книги, посещения на музей, театри, кино и тнк. Но да ги направят всичко на достъпни заедно на достъпни цени. И добре поднесено, не строго, за да могат да привлекат младото поколение. Децата са надеждата за нещо. Ако те бъдат научени че книгата не страшна, че от култура и ценности има смисъл, ще сме една стъпка по-близо до подобрението. Процесът на обучение също трябва да се промени. Да не се претрува и да се наблегне на най-важните неща. Особено на въображението на децата. Да им се помогне да го развият, креативността е най-важното, имах креативност имаш и желание да създаваш, а от там и да постигнеш нещо. Да бъдат запознати децата с психология, за да могат да се справят с проблемите си и да знаят кое е правилно и неправилно. Така един ден ще бъдат по-добри родители.

В основата на проблема на българите е че са егоисти. Не ги е грижа за нищо, не им пука за нищо друго, освен за тях.


Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/1362703199