понеделник, 22 април 2013 г.

Какво мислиш за атомната бомба пусната над Хирошима ? Това правилно ли е според теб ? За или против си .

Добре, а на мен ми става адски съкрушително, като прочета "Това правилно ли е според теб ? За или против си" Как може да питаш правилно ли било? Знам че това е стандартен въпрос които задаваш май на всички, но за теб правилно е да се убиват хора? Защото с "да" и "не" във въпроса ти, изглежда считаш че унищожението на човещкия вид, би могло да има оправдания!... Няма,  НЯМА НИКАКВО ОПРАВДАНИЕ ЗА УБИЙСТВО, ДОРИ И ДА НЕ Е МАСОВО, ОЩЕ ПОВЕЧЕ НА НЕВИННИ ХОРА. 

Виждам че имаш някакви познания, прочел си нещо и тнк, но пак си пропуснал друго :) Атомната бомба не е бил единствена, пусната е била и втота над града Нагасаки. За Хиришима се говори много, тъй като е първото ударено място. Водела се война, ВТОРАТА СВЕТОВНА, войната изобщо не е била провеждана заради светли и възишени мисли, няма нищо възвишено в... да убиваш хора. Целта е била интереси, ресури, пари, земя. От това естествено не се облагодетелстват воюващите хора, а големите клечки, които си седят на топло и уютно, докато бедните, заблудени, невинни хорица, нямащи нищо общо с проблемите на войната, се бият едни срещу други, срещу обещания за пари (оцеляването и тогава е било трудно имало е репрсии, и бедните са се нуждаели от сума с която да прехранват семействата си, затова са приемали без ухотно да воюват, някой подбудени от народността гордост и тнк. Но истински интелигентните хора, никога не са воювали. Те са страняли от кръвопролитията. А злите находчиви хора, са пресмятали как ще спечелят повече, те са маниполирали милиони за да има война, в която ще се промени картата на европейския свят. Межди големите маниполатори са някой лидери, които не са пролели и капка кръв със свойте ръце, но заради идеите им умират милиони. Войните са доказателство че хората, народа, не мисли, а прави каквото му се каже, че за припечели нещо и оцелее.) Не е ли глупаво, за какво са се били тези хора? Всеки един от вас да пресъздаде картината на... как двама един срещу друг се бият. Времето спира, те си излизат от ролите и ги питате, "ти защо се биеш с него?" Дали ще има отговор?! При условие, че това са двама непознати, нито първия е направил нещо зло на втория, нито втория на първия, е тогава защо се бият! То е като църковните кръстоносни походи през средновековието, когато са убивани напълно невинни и чисти хора, само защото са имали други разбирания и воля, което църквата е заглеймявала като ерес. Същото е и по-време на война, нито знаят защо се бивят, просто като добре програмирани машини, извършват заложените команди!...Но да се върнем над атомната бомба. НЕ, НЕ Е ПРАВИЛНО, И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ПРАВИЛНО, ОСВЕН АКО ВСИЧКИ НЕ ПОЛУДЕЯТ И НЕ СЕ РАДВАТ ДА ЧУЖДАТА СМЪРТ. Сащ са искали да си изпробват новото оръжие, къде, къде, айде върху Япония, за да си отмъстят за Пърл Харбърбър. само дето японците с атаката си на Пърл Харбърбър, са атакували военна американска база.

А САЩ с атомните бомби не само че са убили невинни хора, нямащо общо с войната, а и са остави за дълго отпечатъка на радиацията. И забележете американците си имат филма за Пърл Харбър, в които се показвта като големите пострадали герой, а защо не направят и един такъв филм за Японците, но от тяхна гледна точка? Нали? Не им е удобно :)

Днес има много повече опасни оръжия, от само атомната бомба. Има водородна бомба, има неутронна бомба (която когато се детонира всичко живо в голям радиос умира, като при изгаряне, но остават сградите, бомбата е подобна на атомната, но действа като мощен излъчвател и ускорител на неутрони, изкуствено радиактивно излъчване). А наскоро Русия бе тествала вакуумна бомба, пак разработка от атомната, но взривът е на няколко етапа, като при началния се разтила орел като купол, изхвърля кислорода и цялото това пространство се вривява. Ефета сед такава болба е все едно кратер от Луната. Нищо не остава, и засяга километри. А кой знае и какви други не обявени още по ужасни оръжия има.Какъв е смисъла от воюването? Войните спъват човешкото развитие, да не говорим за безцелния геноцид. По-добре с мир, по-добре с добро :)


 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/1362512735