понеделник, 22 април 2013 г.

Живота е илюзията да мислим че живеем.

В книгите, музиката, филмите, дори по разните предавания, говорят за човешките добродетели, за какви качествата трябва да притежаваме за да сме хора, за да имаме наравственост и достойнство. "Думите" ни приобщават с призив към доброта, искреност, честност, откровеност, сърдечност, чистота. Където и да отидеш, хората казват че ценят добротата. Че човек трябва да прави добро, не се въвежда в пророци, глупости, изкушения.

Да бъдем справедливи, според обществото на думи, човек е добре да живее като "светец". И ТОВА Е КОЕТО НАВСЯКЪДЕ ЩЕ ЧУЕТЕ, РАЗБЕРЕТЕ ЗА ПРАВИЛЕН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ.. НО едно е думите, какво говорят хората които "уж" ценят добродетелите, а друго е какво всекидневно става около нас и правим самите ние. ЗАЩО ЩОМ ПИШЕМ/РАЗПРОСТРАНЯВАМЕ ЧЕ ДОБРОДЕЛИТЕ СА ВАЖНИ И ГИ ЦЕНИМ, РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО НИЕ НЕ ГИ ЦЕНИМ? ЗАЩО? 

/////НЯКОЙ ОТ ВАС НАПРАВИЛ ЛИ Е НЕЩО ПРАВИЛНО/ДОБРО НАСКОРО БЕЗ ТОВА ДА МУ Е ДОНЕСЛО ПОЛЗА/ИЗГОДА? Едва ли!... Защото за сегашния човек искрено казано добро е, да направи нещо което задължително ще му носи лична полза/изгода. Е това ли е добродетел? Не, това е ехото на егоизма в душите ви./////

ГОВОРИ СЕ ЗА ЛЮБОВ, ЗА ИСТИНСКИ НЕЩА! А къде са те? Ако хората се обичаха наистина нямаше да се разделят, или като са заедно да се оплакват и тъжат един от друг. Става безкрайно опетняване на думата любов, най-често жените говорят за нея, пишат за нея, и какво ли не. Но и до момента не съм видял една жена която да цени любовта. Гледа се външния вид, състоянието и стабилността на даден мъж, че една жена да се "прежали" за да се обвърже. Няма жена която да не бърза да тръгне с някой. По мой наблюдения всяко момиче от 15 до 21 години скоростно, мълниеностно "търси" с мъж "подходящ" да има което иска, за да се свърже с него и да си ореди живота! Нима това е любов? А мъжете пък се хващат с тези жени, защото са с красиви тела, заради секс, да не би де мислите че оня мъж с дебелия потфейл му пука реално как се чувствате и мислите. Хич не му дреме, защото той ви е купил един вид, с това което притежава. За вас не е проблем да се давате, така е по-лесно. Няма да се мъчите в живота, бързо ще постигнете всичко, семейство, деца и какво ли не. НО ЗАЩО ПО-КЪСНО СЕ ЖАЛВАТЕ ИЗ НЕТА, КАКЪВ БИЛ ЧОВЕКА ДО ВАС, ВИЕ САМИ СТЕ СИ ГО ИЗБРАЛИ. Независимо жени, мъже, света отива подявалите. Хората са изкуствени, едва, едва мъждука по една, две светли души тук-там. ВИЕ СТЕ НА МНЕНИЕТО ЧЕ ДА ПРАВИТЕ ВСИЧКО И СТЕ ЖИВИ. ДАЛИ? Когато всичко което правите НЕ е присъщо на сърцето ви, защото не следвате сърцето си. НЕ е присъщо и на добродетелта, защото каквото и да правите търсите непременната изгода. В такъв случай, вие дето живеете по този начин, ВИЕ ОТДАВНА НЕ СТЕ ЖИВИ, ПРОСТО НЕ ГО ЗНАЕТЕ. ЖИВЕЕТЕ В ЕДИН ТЕАТЪР И ВСЕКИ ДЕН СИ ИГРАЕТЕ РОЛЯТА В ИЛЮЗИЯТА ЗА ЖИВОТ. Заговори ли ви някой за доброта, душа, ценности душевни, инстински неща - вие мигновенно желаете да го/я анихилирате и нагрубите. Защото не харесвате да се говори за добрини и правилности, съвестта ви се обажда и си спомяте че не сте искали живота които живеете сега, имали сте повик на сърцата си, но сте загърбили всичко, а сте се хванали с тая/тоя/това, чрез което ще можете да живете охолно.

Заграждаме с по 123456789 приятеля - но кой от тях ви познава наистина? И кои са ни деиствителни приятели? Кога ли ще се разбере, да познаваш 1000 човека, не значи че всички са ти приятели, нищо че им казваш здравей с една голяма усмивка. Нито те ви познават, нито вие тях. За вас да сте се забавлявали с някой е да го познавате. А реално, опознаването е да разбереш нещо от живота на човека, от неговите мисли, мечти, спомени, а не да сте направили нещо смешно заедно, или да сте прекарали 10 минути някъде. Приятели са ви хората които ви изслушват, които не ви съдят, които са готови да ви помогнат, подкрепят. И когато сте в тежък момент, веднага се усеща кои не са ви приятели, по това че веднагически се изпокриват, или започват да ви съдят, на место да ви разведрят и подкрепят, ви до нараняват.

 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук : http://ask.fm/winterfire/answer/15559033695/