неделя, 28 април 2013 г.

Съществуват ли свръхестествени явления според теб? Случвало ли ти се е нещо такова?

Да съществуват :) Не е само част от хорското въображение. Човек не бива да има ограничено виждане за света! Защото въпреки че сме 21-ви век има стотици и хиляди неща които не знаем и не разбираме за за обикалящата ни вселена!... Нито знаем как с точност как света се е създал, нито какво точно се случва с нас след смъртта, какво правим, където отиваме. Всичко е на базата на предположения. Но най-важното ние не знам какво вдъхва живот на мъртвата материя, какво ни прави нас живи?!... Не знам какво е душа, нито какво представлява :) Така погледнато ние хората знаем само каквото ние нужно да знаем за да живеем сравнително добре и нормално на тази планета. Животът ни се свежда само до бита и ежедневните ни неща, мисля заради това и мнозина са скептици относно съществуването на нещо повече от груба материя изпълваща света. Ако не си виждал/а нещо, значи ли че не съществува? :) Във вселената има милиарди звезди, там далеко, далеко с всяка година с напредването на технологиите, откриваме че вселенските разстояния са много по-големи! И пред погледа ни се разкриват нови галактики, нови звезди! Но преди не сме ги виждали, дори не сме знаели че съществуват :) Същото е и с паранормалните явления, когато не си чул/видял нещо и е трудно да го повярваш, но не значи че го няма.

Случвали са ми се най-различни явления които са трудно за обяснения! Примерно веднъж на село, на Велик Ден целия ден из къщата се чуваха странни шумове, почуквания на външната врата и тнк. А като отварях, естествено нямаше никой, нито причина за шумовете. Повече хора няма да си признаят но се плашат от необяснимото! А за мен то е любопитство и приключение. Не не е страх от параноралните явления :) В детството си имах период в които можех да усещам тези странности, дори виждах и чувах някой неща които други не виждаха и не чуваха. Личното ми мнение е, че такива явления мога да се усетят само от много чувствителни хора с голяма сетивност. За другите, явленията остават незабелязан защото те не са отворили съзнанието си към немислимото. Когато не вярваш в нещо, няма как да и да го видиш :) Има теория, че такива нещата се случват по-често на определените хора които сложих като по-чувствителни, защото те ги предизвикват, или защото обекта на явлението се подхранва от тяхната енергия за да съществува в реалността ни.


 (Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)



  Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук : http://ask.fm/winterfire/answer/1362242399