четвъртък, 25 април 2013 г.

Как си обясняваш,че все по - често,все повече тинейджъри посещават сайтове и искат съвети, вместо да поговорят с приятел или родител?

Де да бяха само тийнейджърите :) Младите и тези на средна възраст също така правят. Хората живеят като затворени социални единици. СВИКВАТ ДА ТАЯТ ВСИЧКО В СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО СЕ ИЗИСКВА ПО-НЕПИСАНИ ЗАКОНИ ЗА ПРЕД ДРУГИТЕ ДА ИЗГЛЕЖДАТ "ПЕРФЕКТНИ И ИДЕАЛНИ". Каква е причината ли? Че никой не го е грижа за другия, че живеем забързано и нямаме време да се поспрем и да вникнем в живота на другия. Интересно, ПО-ЧЕСТО СЪДИМ ДРУГИТЕ БЕЗ ДА ГИ ПОЗНАВАМЕ ДОБРЕ, ОТКОЛКО ДА ИМ ОКАЖЕМ ПОДКРЕПА!... ЖИВОТА НЕ Е ЛЕК, ЗАЩОТО САМИ СИ ГО ПРАВИМ ТРУДЕН. ПОРАДИ ГЛУПОСТ. И напълно нормално, всеки се страхува да не бъде наранен, ако се разберат слабостите й/му. Считат че е отвратително всеобщото отношение! ХОРА СЕ ЗАЩО ТОГАВА ВЗАИМНО СЕ ИЗМЪЧВАМЕ И КРИТИКУВАМЕ, НА МЕСТО ДА СЕ РАЗБИРАМЕ И ДА СИ ПОМАГАМЕ? В това е проблема :)

На днешно време, дори приятеля не ти е съвсем приятел, случва се, приятел проятеля си предава, да унижава, да злепоставя. Мисля разбираемо е, тийновете най-вече да са основните търсещи съвети и помощ от другаде. На тях им липсва човещина, разбиране, родителска грижа. Просто семействата от които са, родители им не им обръщат внимание, не ги научат на нищо съществено, но те се упасяват че ако споделят терзанията си ще получат упрек, скарване и неразбиране от родителите си. А приятеля с какво ще помогне? Ти виждала ли си какви приятели са сегашните деца? Те сами се правят на приятели - да ходите на купони, да се смеете и да си "лафите", не значи приятелство, а добро познанство има разлика между човека с който ще се забавляваш и човека който ще ти е най-близък до душата и ще те разбира :) И тук е разликата, те имат десетки и стотици познати, ДЕТСТВОТО ИМ МИНАВА В ИЗГРАЖДАНЕ НА ПОЗНАНСТВА, В ДА СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ, ДА БЪДАТ ПОПУЛЯРНИ ЗА ПОВЕЧЕ ХОРА С ГЛУПОСТИ, А НЕ В ДА ИЗГРАДЯТ БЛИЗОСТ И ДОВЕРИЕ С АКО ЩЕ И С ЕДИН ЧОВЕК ДА Е, НО ДА ГО ИМА НА ЛИЦЕ ТОЗИ ЧОВЕК!

Така когато се окажат с проблем, най-малко не познават добре себе си, а и няма на кой да го споделят, нямат истински доверен човек. Точно в такива моменти си проличава какви хора имаш до себе си. Нямаш ли на кой да споделиш, значи реално нямаш никой!А младите и тези на средна възраст, те са в почти същото положение. И те нямат истински приятели, сами са и са самотни. Не се доверяват на никой, тяхния проблем, не е че преди време са създавали само познанства, проблемът и се корени че са свикнали с затвореността си. Били са наранявани и са изгубили доверие на всички около тях си. Какво друго им остава освен да си споделят болката, терзанията, належащия проблем с виртуалния свят. ТЪЖНО, ОТ ДЕН НА ДЕН ХОРАТА СЕ САМОЗАТВАРЯТ ПОВЕЧЕ. ПРОБЛЕМИТЕ ИМ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ЗАЩОТО НЯМАТ СМЕЛОСТ ДА ГИ РЕШАТ И ДЪРЖАТ ВСИЧКО ВЪВ СЕБЕ СИ. ТОЗИ ВЕК Е БУМЪТ НА ПСИХОЗИ, ФОБИЙ, ПРОБЛЕМИ С НЕРВИТЕ, ДЕПРЕСИИ, БЕЗРАЗБОРНИ ГЛУПОСТИ И КАКВИ ЛИ НЕ - ЧОВЕШКИ КРАЙНОСТИ.


 (Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)


 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук : http://ask.fm/winterfire/answer/1362381407