понеделник, 22 април 2013 г.

Какво разбра от живота и жените до момента?!

*Въздъх* да си поема въздух! :) Изключително сложна и дълга тема е. Струва ми е колкото и да напиша пак ще е малко! ЗА ЖИВОТА КОЛКОТО ДА НАУЧИШ ВСЕ Е МАЛКО, А ЗА ЖЕНИТЕ ВСЕ НЕДОСТАТЪЧНО.

От край време ме вълнуват причините, тези скритите, задвижващи зъбчатите колела на човешкото поведение, особено женското и на промените в живота. Недостатъчно казах, но се отнася за жените с изградена индивисуалност, те са като цяла вселена. Останалите жени, те нямат смелот да бъда индивидуални, да простраст личността си и да я развивят в степента на каквито са. Да, да, осъзнавам че жената е въплащение на природата, на природните стихи, неубозданост, спонтанност, импулсивност. Често жените извършват доста глупави неща, само и само за да изпитат нещо, за да създадат, култивират в себе си някаква емоция и да я изживеят. Преди не го разбирах, признавам си. А сега го разбирам, ЖЕНАТА Е ПРЕКРАСНО, НЕЖНО, ЧУВСТВИТЕЛНО СЪЗДАНИЕ, но лесно обидчиво, и малкото може да я нарани. Много дори. Жената като че е създание на усещанията. Има жени цял живот в търсене на най-силното и ескалиращо усещане! За тях сетивността, чувството което се предизвиква в тялото им и на психическо ниво е като афродизияк. И когато са в кофти периоди, или са решени да променят нещо в себе си, те се нуждат повече, от "афродизияка си", повече емоции, повече чувства. До степен че в редки случай, желанието за повече и повече емоции, достига до нивото на "наркотична зависимост". Всяка една от тези прелестни ангели, иска да бъде харесвана, обичана, желана - за жените това е много важно, то им носи главната част от самочувствието им, дава им сила, да се борят да постигнат което желаят. И преди да ме критикувате за тези ми думи, то не е ли видно в от самия живот? Жените които нямат много комплименти и не се занимат много мъже с тях, са с ниско самочувствие. А пък другите берящи "плодовете" на обожатели, пък са в другата крайност - горделиви, себични и често прекомерно егоцентрични. Слушайте не го пиша за да обиждам никой, излагам мислите, от опита си, знам че на много от вас няма да се хареса, спокойно, казвам неприятни неща, но ще кажа и хубави :)

Момичето, става жена, а един ден и майка. Тези метаморфози са природно вгадени в жената. Тя не ги избира, тя ги нови в себе си, и както и да живее, трите етапа на промяната в нея се случват. Поколението от 11-15 годишни, дори не знам дали го добавям към мислите си за жените! Защо ли? Ами малките, млади момиче, подрастващи, те израстват без особен надзор от свойте родители. Пък и по-наблюдения, техните майка май не ги учат на нищо особено. Така де, родителите винаги са заети, добър начин понякога да се оправдят и извинят за това че ги няма в най-важните моменти от живота ни, когато се нуждаем от родителско мнение. Така младото поколение момичета, израства някак на произвола. Моля ви, не бързайте да казвате "ама това не е така и тнк." Защото имате очи, влизете в друг сайт, какво има там? Младите момичета питащи за неща който майки им би трябвало да са им обяснили. Но не са. Което подчертава че проблема с липсата на комуникация с родителя е трудност май за всички. И не винаги проблема е в детето, а изглежда проблем е в идеята че родителя, не разбира че е родител. В какви жени ще се превърнат тези момичета? Знае ли някой? (БЕЗ ГРУБОСТИ МОЛЯ, ЗНАМ ЧЕ ВИЕ ЖЕНИТЕ СТЕ СИЛНО СОЛИДАРНИ ЕДНА КЪМ ДРУГА, И СЕГА НА ДУМИТЕ МИ МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ НАМЕСИТЕ ДА СЕ ЗАЩИТАВАТЕ. Аз не ви обвинявам, изтъквам реалността. Ако не ви харесва запитайте се защо е така? И чия е отговорността, защото един ден и вие ще сте родители, а сега сте млади.) Когато нямат основата да са жени, не познават тялото си, не знаят кое е правилно и неправилно. Ето защо правят и глупости, колкото да опитат от всичко. Сякаш това всико ще им даде опит. СКЪПИ МЛАДИ МОМИЧЕТА, ОПИТА НЕ СЕ ТРУПА ОТ ПРАВЕНЕ НА ВСИЧКО, А ОТ КОГАТО ПРАВИШ И САМО ЕДНО НЕЩО, ДА МИСЛИШ И СЛЕД ПРЕЖИВЯНОТО ДА СИ НАПРАВИШ РАВНОСМЕТКА. Нарича се - процес на себепознание :)

Харесвам и уважавам жените с характер и личност :) Ще кажете "ми то всяка жена има личност", така е, обаче не всяка има смелостта да изяви личността си. Нежната женска същност, прави жената по-стеснителна, колеблива, притеснителна, дори страхлива. Дразнеща е понякога женската горделивост. Смисъл, жената с повече обожатели, има самочувствие до небето! И от кое? Единствено от външността й! Кой я е издигнал в това "небе" мъжете които мислят с оная си работа, нямат достатъчно разум, че тази жена нищо няма да им даде, но пак и се подмазват. Тяхните разсъждения са че макар да не получат нищо, поне като я познават, около нея ще се въртят други момичета и може да "намажат нещо междудругото". Ех, тези мъжки "първобитни" помисли. заради който жените лепят етикет "първопитност" и "нагонност" ма всеки следващ мъж, дори и да не е такъв. Имам чувството че някой мъже са подминати от еволюцията, и че някой жени се имат за твърде "свършенни", а до колкото знам и те дишат въздуха който дишаме на тази обща за нас планета. Така че, не са неземни, всичко човешко им е напълно присъщо. Не ми харесва, че жената притъпява индивисуалността си, заради красотата си. Че живота и обикновенно се свежда в това да бъде харесвана, а за това да се съобразява с обществените норми, за красота, харесване, живот, които странно защо, тя има за главни правила. Демек за жената тези "главни правила" са начин на приемственост. А никоя жена не иска да бъде възприемана за странна от обществото. Вероятно това ги подтисква да вървят спрямо което се приема за "мода и хубаво". Особено подрастващите, те пък съвсем са паднали в капана на "обществения стандарт", което се има правилно. Но това мили дами унищожава вашата индивисуланост. Знам че искате да сте харесвани, желани, за да си намерите подходящ мъжки екзепляр, кандидат за вас. Затова сте готови да се правите и на клоуни, само и само да ви хареса някой. Но това не е всичко, това не сте вие, а думата на обществото. Така на вид изглежда че доста жени нямат собствено мнение и виждане, а възприето от масовото. Или така им е удобно де!... Интересно е, жената обича да е винаги на нейното :D понякога е хубаво, друг път не. Не дай си боже мъж да каже една дума, срещу думата на жена и става "мега триада". Остояват мнението си, ако го имат, което за мен е радост, харесвам хората със свое мнение. Но пък не може жената винаги да се има за права. И тя е човек, не бива да го забравя, и тя прави грешки, нали? Като мъж, аз нямам проблем да си признавам грешките, нищо че това ще ме принизи. Мисля си че и жените не е хубаво да се притесняват да си признаят че са хора.
Под повърхността всяка жена носи различни качества, индивидуалност, нищо че често именно това прикрива, защо го има за особено лично. Неприятно е й упадъка на "романтичните неща". Все по-малко жени вярват в съществуването на любов, за тях има връзки и мъже с който са правили секс. В един момент няма как да не се зачудиш, дали пък за жената секса не е по-важен от неща като любов?! Но може ни това е защитна тяхна реакция, да не признават нищо, да не допускат, за да не ги наранят, и да се държат на ниво. Нещо което те имат за своята част и доствойнство. Но пък ако беше до достойнство, щеше да пазят девствеността си по-дълго, а явление е девствеността си да губят от по-по-рано! Има и теория, според която жените се нуждаят от силен мъж до себе си. За да им оказва подкрепа, което е любопитно, та нали самите жени се борят за силната си своя независимост! Противоречиво е! Обаче всеки мъж първото което научава от женския свят, че да е противоречива и изменчива жената, е нещо нормално :) Какво друго да кажа, нещо което вие жените не виждате. Силния мъж, също е човек, и не винаги е силен на вид. Ние мъжете също изпитваме страх, притеснителност и тнк. Но когато сме до вас, вие нежните, красиви и чувствителни същества, ние по някакъв начин ставаме силни, за да се чувствате спокойно в нашето присъствие :) Противно на множество други мъже, аз се поставям на чуждите места и опитвам да разбера и жената. Приятни и харесващи ми са жените с дълбока душевност, защото чувствам че и моята душевност е такава и мога да се потопя в тяхната :)

А за живота! Тези дни разсъждавах над, колко несправедлив е живота. Как различните не се
приемат. Дори написах тема, която не отразява точно мен, защото я написах когато се чувствах зле, но в нея съм загатнал какво научавам от тежките житейски уроци.

 (Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)

А хората си слагат маски. Че живота е пълен с интриги, трудности, нетолерантност, предрасъдъци, глупости. Сякаш няма място за мечти. За един миг да повярваш в нещо и в следващия може да се разпадне и да останеш на тъмно! Има и хубава страна :) Някога се случват и красиви неща, на контраста на кофти живота, дават топлина за душата. Носят радост и малко щастие.



 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук : http://ask.fm/winterfire/answer/15236201567