понеделник, 22 април 2013 г.

Запознат ли си със случея? Предлагам който не е,да не чете историята между редовете ами да я изчете цялата,или поне до където му стигат силите.

Цялостен въпрос на обсъждането:

"Запознат ли си със случея? http://kriminalnidosieta.com/izvestni-slutchai/ubiystvoto-na-silviya-laykans ? Гледал ли си филма по него ( http://zamunda.net/details.php?id=155635&hit=1 ) ? Предлагам който не е,да не чете историята между редовете ами да я изчете цялата,или поне до където му стигат силите."

----------------- Мой отговор: -----------------

На всички ли пускаш въпроса или конкретно на мен? :) Прочетох случая, не до преди това не бях запознат с този случай! АМА ДА ТЕ ПИТАМ ЗАЩО МЕ ЗАПОЗНАВАШ С ИСТОРИЯТА? Може би очакваш да съм много очуден, фрапиран и ужасен от какво кощунство с друго същество са правили група хора, особено една майка! Но знаеш ли?!... АЗ ИЗОБЩО НЕ СЪМ ИЗНЕНАДАН. ТИ СИ МИСЛИШ ЧЕ КОЕТО СИ ПРОЧЕЛА ТУК Е ГОЛЯМА РАБОТА И НАПРАВО СТРАХ И УЖАС, АКО САМО ТОВА ЗА ТЕБ Е ФРАПИРАЩО, ЗНАЧИ НИЩО НЕ ЗНАЕШ ЗА ИСТОРИЯТА!
чОВЕШКАТА ИСТОРИЯ ПОМНИ СТОТИЦИ И СТОТИЦИ КОЯ ОТ КОЯ ПО-УЖАСЯВАЩИ ИСТОРИИ ЗА НАСИЛИЕ! Да, което прочех си е страшно, но е минало, и буди в мен единствено съжаление за насилниците че са били такива чудовища! Защото за делата им няма прошка. Но статистички което са направили направо бледнее пред ужаса създаван от други хора! Знаеш ли какво са правили в концлагерите? Знаеш ли какво са правили на хората там? Знаеш ли как са открити лечения за много болести, как пред втората световна война се е развила генетиката, вирусологията и тнк? Правили са експерименти върху живи и здрави нормални хора, даже и и върху невинни деца! Знаеш ли какво са правили с тях, заразявали са ги, приспивали са ги и както са в състояние пособно на кома но живи, са ги аутопсирали! Не човешко ужасяващо действие! А знаеш ли за какви убиства е имало, преди близо 160 години в Америка е имало човек които е убивал хора, и след това е продавал останките им и за него това е било бизнес! да не пропускаме и за колко масови кланета не се знае! Направо е УБАСЯВАЩО! А ПОСЛЕ КАЗВАЙТЕ ЧЕ НЯМА ЗЛО!
НАПРОТИВ ИМА ЗЛО, И ТО ПЛЪЗВА И ОБСЕБВА СЛАБИТЕ ДУШИ, КОИТО ПОСЛЕ СЛЕЯТ РАЗРУШЕНИЯ И СМЪРТ НА ДРУГИТЕ. ИМА И ДОБРО, КОЕТО СЕ БОРИ С ЗЛОТО. Та.. ако знаеше всичкото зло ставало някога, щеше да искаш да не си човек, защото щеше да се отвратиш от хората! От тяхните слабости, от тяхните унищожения! Ами изнасилванията, кога беше, при две години когато съобщиха за някакъв държал в мазето си 10 години мисля беше, две момичета (горките те) които отвлягъл, изнасилвал ги, измъчвал ги, и какво ли не! Представаш ли си, какво са изживяли те, години на страдание, на унижение, горките същества! И всичко заради капризите на злото! КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ? НЕ ТИ ЛИ СЕ ВИЖДА СЪЩО ТАКА УЖАСЕН? НО ЧАЙ НА МЕН МИ ИНТРИГУВАЩО, ЗАЩО ИМА ХОРА КОИТО СЕ РОВЯТ В ДУХОВЕТЕ НА МИНАЛОТО! МИНАЛОТО Е ПО-ДОБРЕ ДА НЕ СЕ ПИПА, ЗА ДА НЕ СЕ РАЗПАЛИ ОТНОВО! КАКВОТО И ДА СЕ ЦЕЛИ С ПОДОБНИ СТАТИИ, НАПРИМЕР ДА СЕ ПОКАЖЕ НА ХОРАТА КАКВО Е БИЛО И ДА ИМ СЕ НАПОМНИ. ТО КАКЪВ Е СМИСЪЛА? МИСЛЯ ИМАШЕ ДОСТА УЖАС И СЕГА, КОИТО ЧРЕЗ СТАТИИТЕ НА МИНАЛОТО СЕ ОПИТВАМЕ ДА ЗАБРАВИМ! Защо, защо един път не видях, да са изписали като тази статия, "километрична", за инцидентите по-пътищата? Защо? Хората които умират безсмислено ежедневно на пътя, те не са ли хора? Те не са ли страдали? За тях се написва само по два три абзаца и толкова! Все едно като е умрял човек на пътя е нищо! ЗАЩО ГЛЕДАТЕ МИНАЛОТО, А НЕ СЕГАШНОТО, КОЛКО НЕЩА СТАВАТ ПРЕД ОЧИТЕ ВИ, В ДЪРЖАВАТА ВИ, С НАРОДА ВИ, НО ТЯХ НЕ ГИ ЗАБЕЛЯЗВАТЕ, ВИЖДАТЕ ЕДНАТА СТАТИЯ ОТРАЗВАЩА КАКВО БИЛО СТАНАЛО НЯКОГА С ХОРА НА ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА! НЯМАМ ДУМИ! Колкото и ужасно да е било, стават достатъчно ужаси и сега, за тях никой не говори! Нали? Нямате си грам представа колко хора умират безценно всеки ден, колко от тях страдат или за измъчвани, но разбира се имате очи да статията защото е написана добре и показва как майка е наранявала собственото си дете. Хората говорят за каквото четат, но избягват да говорят за което виждат в живота си!


 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/1362363999