четвъртък, 25 април 2013 г.

Защо родителите трябва да са жестоки и да те нагрубяват в яда си?!

 (Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)

Защото са твърде заслепени от своята безпомощност, не се опитват да разбират дете си. Чувстват се слаби, малки и нищожни. Неподготвени за цялата буря на живота и родителството. За съжаление такива са сегашните 70% от родителите, а още 10-15% ги няма пък хептен в родителството! Защото хората изглупавят, правят глупости, стават родители когато не са готови да бъдат! И какво? Правят живота на децата си труден, децата им страдат, защото родителите им се държат като идоити. Защото не са били готови да бъдат родители. И това е суровата истина. Но кой им е виновен? Никой, те сами са направили детето си. И ако питаш мен, нямат право да се държат зле с децата си, децата им не са виновни че те се чувстват зле. Да са мислели преди да правят деца. И щом са създали дете, трябва да се държат с детето си добре и с любов, вяра и уважение към плода които са създали. Не може иначе, КОГАТО РОДИТЕЛ ОБИЖДА ДЕТЕТО СИ, ИЛИ КОГАТО РОДИТЕЛ ПОСЕГНЕ НА ДЕТЕТО, ТЯ/ТОЙ ОБИЖДА СЕБЕ СИ, ТЯ/ТОЙ ПОСЯГА НА СЕБЕ СИ. Защото децата са нейната/неговата плът и кръв. И да нагрубиш детето си, да го удариш, е да си против себе си и е неуважение към себе си. Не правилно!

Родителите не са Бог, те са те създали, но са хора като теб. Правят грешки и не са всесилни. Често са слаби и нещата им се трупат, лошото е че не се замислят и са способни да си го изкарат на децата си! И да се мислят за безгрешни.

Успокой се :) Знам че боли, боли сега, но ще мине, бавно ще мине :) Няма да лъжа, спомена си остава. Но поне имаш промер, поука, ЕДИН ДЕН КОГАТО ИМАШ СВОЙ ДЕЦА, НЕ ПОВТАРЯЙ ГРЕШКИТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ. Дръж се добре с децата си и ги научи и те да се държат добре със свойте деца и да ги научат на същото :)


 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук : http://ask.fm/winterfire/answer/1362661983