понеделник, 22 април 2013 г.

Как си обясняваш фактът, че много хора колкото повече остаряват, толкова по-злобни, завистливи и нетърпими стават? Не е ли редно когато се изправиш на финалната права от своя житейски път да си дадеш равносметка за всички слабости и грешки, да се покаеш и да се опиташ да станеш по-добър?

Продължение на въпроса:

""Ще кажеш:" То по принцип така трябва да направи всеки един без значение възрастта. " Така е, но при тях е най-наложително, защото още утре може да удари техния час и ще трябва да отидат на небето вземайки със себе си цяла злоба, мръсотия и ненавист, която е живяла в сърцата им през последните години. Не мога да разбера как може да има хора живяли на тази земя 70, че дори и 80 години и да не са се научили да общуват с околните- как с мек и дори приятелски тон да изказват несъгласието си, ако ние младите грешим и ги дразним с поведението си, а се нахвърлят като освирепели и диви животни."

-------------------- Мой отговор --------------------

С когато живота ни е към края си, не знайно защо, точно тогава някой хора решават да се вкопчат колкото може повече към живота!...  До преди само са дремали, или са си прахосвали живота, но тръгне ли да идва край на тяхната земна нишка, се превръщат в екоисти, издребняват, в силно мразещи, надменни и да все прояви за злоба! Смешното е, че тия хора на младини, са живели все едно ще живеят 200 години, демек нищо съществено не са правили. Една част от тях, са си пропилели младостта и живота единсвено в трупане на богатство, все едно го носят на оня свят :D A другите в снобство, грубост и арогантсност!... Такива, на възраст се превръщат в абсолютни егоисти. Намразваят всеки, освен разбира се тях си!... Мислят се за велики, само защото са живели и тнк... А като погледнеш, са нищо съществено с нищо не са добринесли за по-добър свят!... Били са поредните консуматори. Но интересното, че като са остарели, мислят че всеки им е длъжен!... Мммм... донакъде ги разбирам, преживели са скапани времена, на глупаво и деспотични режими, на отвратително отношение, и са се превърнали сурови и груби хора. Лично според мен, тяхното си е една глупост, били са млади, цели са книги, видяли са живот, е не са ли са си извадили поуки? Не са ли разбрали, че и преди тях е имало стотици също вкопчаващи се усилено в живота, чиято кончина е била сполетявана не е от блаженство, а от злоба и омраза!... Явно не, защото макар да се знае и да е ясно, тия типажи, като навършат възраст повтарят същото което и стотици преди тях!... Жалка картинка!... Разбира се, че е редно щом са възрастни да се замислят да земните си дела :) Защото каквито и глупости да са вършили те ще имат край :) Но те не го разбират изглежда!... От което съм забелязъл, че такива или са неверници, или нямат особена вярва в нищо. То нали знаеш, когато си мислиш че това ти е последния живот, и че след него няма нищо, ето кое прави хората зверове! Защото си въобразяват че могат да си направят каквото искат, и глупостта им ще мине безнаказано! Е да, ама всички като настъпи часа им, се разкайват, за жалост твърде късно за да поменят сторените си земни дела!... Те са хората загубили мечтите си, живели живот който не са искали, хората останали без надежда, те отнемат надеждите и на другите, за да не се чувстват сами в ненавистта и злобата си. Това че някой бил на години, не го прави Господ!... Не му дава правото да се държи с другите унищожително. Те сами са си виновни. Възрастните често намразват младите, защото им напомнят за собствените им грешки и което те днес нямат - младост! Не им обръщай внимание :)


Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук : http://ask.fm/winterfire/answer/1362118239