понеделник, 22 април 2013 г.

Неразбирам днешните тинейджъри,защо момичетата се правят на чалгарски певици,защо си мислят че 1 килограм пудра и черен молив и прическа като гнездо ги прави красиви,а порноснимките в сайтовете ...е отвратително.Къде отиде скромноста и естествената красота...а мъжете те изглупяват по тях.

За да разгледам обосновано, ще използвам теми на които преди съм отговарял :) Ще ги наименувам с цифри в скоби, когато спомена дадената цифра ще знаете че става дума за една от изложените от мен теми :)

(1) - "Защо всяко следващо поколение се разваля все повече и повече ? Къде е причината ?"
(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)

(2) - "какво мислиш за повърностните хора и за материалистите?"
 (Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)

(3) - "Защо парите владеят всичко,от обществените тоалетни до висшите учебни заведения?Писнало ли ти е..."
(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)


(4) - "Какво мислиш за сайтовете за запознанства? Имаш ли/ имал ли си регистрация в някой ?"
(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)


(5) - "Заглеждат ме мъже с около 10 г по-големи. На 14 съм и когато излизам с приятели се забелязва. Вчера когато минавах край една бензиност един с мотор ми намигна."
(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)


(6) - "момиче на 21 съм, но не харесвам момчета на моята възраст или малко по-големи. Вълнуват ме по-зрели мъже, над 30 и съм така от 17 годишна. Истината е, че някое наборче въобще не може да ме развълнува и да предизвика интереса ми. На какво се дължи според теб?"
(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)


(7) - "При първата ми среща с момчетата те се правят на големи пичове, но само толкова - без водене на разговори или нещо от сорта. Защо се получава така? Как мога да впечатля едно момче, което не си пада по продължителни отношения? Освен да му предложа секс, естествено."
(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)


(8) - "Вярно ли е твърдението ,че жените искат да използват мъжете само за пари, а мъжете искат да използват жените само за секс?"
(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)


(9) - "Защо хората отдават толкова голямо значение на секса ,че правят филми, атрибути, отделят маса пари, правят публични домове, започват връзка с някой само заради секса и какво ли още не....Нима сексът е действително толкова важен за човека и неговото съществуване?Какво е неговото истинско значение?"
(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)


(10) - "...целта на телевизията е да занимава човешките умове и да ги разсейва от "скучните" им дни :D A като се замислиш и да им промива мозъците с общи приказки и глупости!"
(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)

Така посочените теми от (1)... до (10) ще кръстя "Цикъл на ПОРОЧНОСТТА И ДЕГРАДАЦИЯТА"!

 А защо ще разбереш по-долу :)Казваш че не разбираш днешните тинейджъри, но знаеш ли че и самите тинейджъри често не разбират себе си, и действията си :D Те са само децата на бунтарството, да свободията, да летаргията на обществото и културата, да липсата на морал и знания. Те са отражението на обществото и времето в което живеем. Аз не бих могъл да виня тинейджърите за начина им на живот, защото проблемът на обществото не е започнал от тях а от възрастните, от техните майки и бащи, които в повечето случай са напълно безхаберни към децата си и нямат грам идея нито опит в как се отглежда дете, как се възпитава, и какво значи да си родител! Не е ли смешно и чудато, че е пълно с неосъзнати родители! Които някога като млади са бързали да имат деца, да се задомят и тнк, само за да почувстват какво е, но не са били достатъчно съзрели за това! :) Резолтата е какъвто може да се очаква, техните деца - ново поколение с липса на трезви преценки за живота, с липса на морал и духовни ценности, но с пре "богата" "култура" за секса, за сексуалността, за всичко свързано с повърхността и тялото! :)) Такива деца израстват в обстановка, с криворазбрани представи и идеали които попиват от родителите си, или пък с упоритост да правят всичко наопаки, ако родителите са им били строги към тях :)

Хъммм... друг проблем, дето не може да не се каже, е че момичетата, момчетата не търсят любов, не търсят познанство, те дори не знаят в началото какво е любов, близост, топлота, доверие, и тнк. В началото са наивни. Но откърмени с нарушените устой в семействата си и с телевията (10). За жалост телевизията не научава децата на какво е любов, просто няма как. Те отчитата от екрана само жените и мъжете които интимничат, защото НАГОНА е инстинкт и СЕ КРИЕ дълбоко В ТЯХ. Когато едно дете гледа ПОРНО, или филм БЛИЗКО ДО ПОРНОТО, това отключва нагона в нея/него а с това и първите наченки на сексуалност. От там, децата натрупват опит в мастурбацията, опознаването на тялото си (което не е лошо), но заедно с това и в желание за секс. Някой даже се пристрастяват още в ранните си години към порното. А когато човек е познал първо сексуaлнотта, а не обичта, няма и как по късно да подхожда с обич. (10) въздейства на подрастващите, даже и на самите възрастни (хващал съм как възрастни повтарят действия и думи от каквото са гледали по-телевизията!) Така че телевията учи на лоши неща, особено сега, когато по българските канали се излъчват до умора, предавания с цел да весeлят зрителите с прощащина и пошлост. Никой не се замисля как това влиае на хората и дали е правилно. Защото за хората са важни парите (3), а не самите хора. На никой не му пука какво ще бъде за напред, пука им само дали сега джобовете им са пълно с пари. От там... пускат глупости по-телевията. А хората ОТ СКУКА ги гледат. От глупости не се поумнява. Там децата виждат чалга певиците и мнимите български "звезди" които за мен не са никакви звезди а циркови шутове, дето за пари и известност правят всичко :)) Подрастващите се нагаждат към атмосферата на обстоятелствата, свързана със семействата им какво там слушат и правят, или към бунтарството си. Мдааа... отново на хоризонта изпъква човешката крайност! :D

Защо ние хората винаги вземаме крайностите, "ако ще е гарга да е рошава" тук ни е пролема. Крайностите не са правилните решения за животите ни. Правилният живот е с направени избори и взети решения създаващи хармония и баланс =) Обратното е да вършиш против себе си!... Подрастващите не умеят да контролират емоциите си, на тях тепърва им предстои да научат какъв е живота, как се живее, какво са емоции, какво са чувства, какво е любов, какво е страст и тнк. Хауса в тях, натискът от близки им хора, ги прави лесно лабилни на нещата които виждат, лесно оставящи се емоциите им да ги водят за носовете.

А и всеки подрастващ, се нуждае от внимание, от популярност. без тези двете, се затваря в себе си и се превръща в интровертна и самотна личност. И тъй като хората са обзети от сексуалните страстти (9), а децата от изкушението и желанието да порастнат по-бързо и да се настанят в света на възрастните. Живят с вътрешната мисъл че секса, е начина да порастнат! Особено за едно момиче, за което няма по важно от да си изгуби девствеността си, или за момче което ако го питаш няма да има по-важно от да го направи за първи път :)) Чак е комично!... Именно от (9) и (10), подрастващите възпримат манталитета си и си създават облик с цел да привличат срещуположния пол!... Тъжно е, но светът, или не, не светът, а България днес е едно такова никакво място, където простотията, глупостта и секса, са на почит, пред морала, културата и любовта! :) Трети проблем са клишетата и криворазбраните идеали! Защо хората вярват на слуховете, на глупостите които се говорят от ухо на ухо? Пример е (8) А не което те са осъзнали, установили в себе си от опита си? Хората прибързват в преценките си, не мислят, водят се от обществените воли, а не от своята. Повечето млади момичета подръжават на обществените търсения, издокарват се, гласят се, за да се предлагат като вид стока на мъжкото съсловие от населението :)) За да привличат погледи и да се чувстват желани, същото и в по-зрелите жени. Но те пък имат "талант" да впримчават мъжете със сладки приказки, знаят точно какво да направят за да се харесват, така са по-деликатни, макар точно като пладите да търсят внимание и най-често само секс! :D Младите момичета, до като израстват, опитват много нови неща, не знаят съвсем ясно какво ще се харесва на мъжете. И наблягат на вида си, подчертават тялото си, за се намери някой които да ги желае. Какво има да се казва, все превидно е, че жената харесва вниманието (95% от жените, мерят красотата си и се чувстват по-красиви, колкото повече мъже им обръщат внимание и ги желаят!) А момчетата/мъжете им обръщат внимание, защото търсят секс! Запомнете НОРМАЛЕН мъж, няма да обърне внимание на тялото на жената, това го правят само търсачите на секс. Тях ги възбужда всяка показност.

Пример съм аз :) Навън често виждам жени леко облечени, или с впити неща по-тялото си. Но не се възбуждам, ни не отдавам внимание на вида им, виждам как са облечени като гледка, панорама на целия образ. Никога не съм се заглеждал по конкретна част от тялото на жена :) Знам, че е пълно с момичета/жени, подчертаващи специално телата си, ако може като вървят мъжете да ги зяпат в гърдите или дупето :)) Е, когато аз видя такава жена, просто я подминавам, защото за мен е признак за повърхностност. Или че жената се чувства незадоволена, и е в ТЪРСЕНЕ на някаква АВАНТЮРА. И не е ли така? :)) Айде, лятото е горещо, нормално е да се ходи по-леко (не прекалено града не е плаж :D През студени дни, се вижда най-ясно кои жени търсят секс и повърхностност, защото дори и тогава са по-разголени. Случва е и с изразтването някоя девойка да прави нещо, но да не съзнава до какво води, както е тук (5)! Да се облича с впита дрешка и да не разбира че точно така ще привлича вниманието на мъжете, а по след да се пита защо мъжете я гледат :)) Направо парадокст, е момиче да мисли че не е готова за мъжкото внимание, но да се облича подчертаващо, показва че тя иска да бъде красива, но не е достатъчно зряла да приеме последствията на красота си, като вниманието. То е като да вържеш за крака си капан за мечки :)) Да бягаш от него, с мисълта "защо капана ме преследва, какво съм направила" :)) Какво, какво, когато девойка се облече предизвикателно, подчетаващо, е като неустойма глътска вода в пустиня, за бройкаджиите и загорелите мъже :D Други момичета пък, си падат без да знаят защо по-зрели мъже (6), понякога дори които могат да им бъдат бащи. Тук ценностите са размити, момичето не вярва че ще намери стойноствен човек около годините си, а и нали е контактувала повече с възрастни. Изпитва привличане повече към зрелите мъже! И да се гласи като за такива. Осъзнали ли сте? Че 90% от истории които ще срещате ще се казва "изпитвам приличане" А не, изпитвам чувства, а не, обичам. Какво е привличането, възбуда, телесно усещане, 99% желание за секс. Това значи "изпитвам приличане". Мнозинството в това спряга съчетанието.

Момчетата/мъжете (съсловие) се държат грубо, идиотски, тъпо, сексуално, защото жените им позволяват! Защото сегашните жени са по-трудни. Възприемат метода на безразличието и студенината, като целят да нараняват, за да привлекат някой към себе си. Или просто търсят секс, за нощ, че и по-дълго. Ако нямаше жени които да им обръщат внимание, да тръгват с тях, (съсловието преобладаващо) мъже, щяха да се променят, и повъзпитат. Но както изглежда на глупостта им, често се хваща по някоя жена, от което те печелят самочувствие да опитват с още други жени по-същия начин.  Та... защо е така, вина има в (2) и (3), от там и в (10), но (9) винаги го е имало, просто с революцията в технологиите и развитието на човешката (най-вече българска) глупост, (9) плъзва навсякъде и отравя човешките души! Умъртвява красотите вътре в нас, за сметка на преходните/ външни.

Така или иначе, днешните хора са непостоянни! Било то зрели или подрастващи. Лутат се между секса и повърхностните желания! :)) Остави как се обличат, как ходят, те не знаят какво е да се чувстваш истински влюбен, такива само показничат навън, а в къщи са самотни и дирят още внимание чрез сайтовете за запознанства (4). ВЕКЪТ е ТАКЪВ, ВЕК на САМОТНИТЕ ХОРА, а ЖИВОТА ИМ Е като МАСКАРАД. От бълбочите изливащи се из (10) и от нета, е пълно с момчета/мъже не знаещи как да се държат (7) същото се наблюдава и с много момичета/жени.---Светът е такъв, защото възрастните сами с безхаберието си са го направили такъв, но ние с бездействието и непокизъма си (младите и по-младите) успешно го задържаме какъвто си е! ---Не стига да кажеш колко лошо било и какво било, щом нещо не ти харесва, стараеш се да го промениш, започвайки от себе си :) Променяйки себе си ще промениш целия свят =) Ако всеки не обръщаше внимание на глупостите, момичетата не се връзваха на грубианите, на повърхностните мъже, а мъжете пък да не обръщат внимание на разголени и натрапващи сексуалността и тялото си жени. Обществото щеше да се промени. Ако заедно с това, хората като цялост научеха значнието на думата "любов" и спрат да мислят само за себе си, хората ще се очовечат.***Ама де да видим кога ще стане :)) Как тя/той да се променят и да разберат какво е да обичаш? Какво е да бъдеш човек? Когато научават всичко от телевизора, вестника, обществените слухове. А ЕДНА СТОЙНОСТНА КНИГА НЕ СА ПРОЧЕЛИ!!! ТО БЕЗ КНИГИ ЧОВЕКА ЧОВЕК НЯМА КАК ДА СТАНЕ :) КНИГИТЕ РАЗВИВАТ ДУШЕВНОСТТА, И ОТ ТАМ СЕ НАУЧАВА НАЙ-ДОБРЕ КАКВО Е ЛЮБОВ И КАКВО Е ДА СИ ЧОВЕК :)


 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/1362271327