понеделник, 22 април 2013 г.

За българските вътрешни ценности.

Аз се гордея че съм българин, гордея се с историята на народа си, НО СЕ ВЪЗМУЩАВАМ ОТ ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРИ! Чете и ще разберете защо :)
Eх, най-после пуснаха метрото, говоря за отрязъка от кв. Надежда до центъра :) Построяването му, бе мисля може би най-смислено вложени бюджетни средства за столицата ни :) До тук... бе хубавото! А сега хайде да си поговорим за КАКВО Е ДА СИ БЪЛГАРИН, КАКВИ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ, КАКВО Е ОТНОШЕНИЕТО НИ, И ВИРЕЕ ЛИ КУЛТУРАТА В БЪЛГАРИНА, или да си културен, нормален човек, с вътрешни ценности е отдавна забравен мит? Хубаво ще възкликнете, започна с метрото, а защо прескачаш на неща като култура, възпитание, ценности? Какво те имат общо с българина и метрото? Е ами, айде да се върнем на метрото, там е ключът към отговора :) КАК РЕАГИРАХА ДРАГИТЕ СОФИЯНЦИ НА ПУСНАТОТО МЕТРО Е 100% ПОКАЗАТЕЛНО ЗА НИВОТО НА МОРАЛА, КУЛТУРАТА И ВЪТРЕШНИТЕ ЦЕННОСТИ В БЪЛГАРИТЕ (преобладаващото мнозинството)!... Какво се видя? АЗ НЕ ПРИСЪСТВАХ НА ОТКРИВАНЕТО, НИТО ПОСЕТИХ МЕТРОТО В ПЪРВИЯ ДЕН, ЗАЩОТО НЕ МИ СЕ БЛЪСКАШЕ С 1000 ЧОВЕКА, и не считам че откриването на едно метро е голямо събития! А което забелязах (бях навън) удивен, българите бързаха, кой колко сили има за да стигне до метрото (в първия ден на откриването 31 Август) Направо се изтрепаха, защо? Е как защо? Ами всички бързат за "БЕЗПЛАТНОТО ЕДНОДНЕВНО ВОЗЕНЕ"!!! Половината софиянци като СТАДО ОВЦЕ, се струпаха на безплатното, приблазнени от ГОЛЕМИЯ КЕФ ЧЕ ЩЕ ПЪТУВАТ НА АВАНТА, и ще се чувстват като привилегировани българи :))
Ей... ще знаете ГОЛЯМА РАБОТА! Какво повече му трябва да днешния българин? От нещо безплатно? Само думата "без пари" кара всички българи като мухи на мед да се струпат! Защо ме възмущава ли? Ами... моля ви се 21 век сме, УЖ СМЕ ЦИВИЛИЗАЦИЯ С КУЛТУРА, а преобладаващото българско население се държи като на село! Какво прави селящината в града? Вина има урбанизацията, да, така е :) Обаче, е грозно, да виждаш как ние българите едва се крепим, и дори и кокал да ни подхвърлят се струпаме на рояк, за да се кефим, като всеки потрива ръчички как ще си напълни я коремчето, я джобчето, абе че ще е НА ПОЛЗА! Това ли наистина е единствено което вълнува днешния българин? Толкова ли сме жалки, дребни, ниши! Къде са нашите ценности, къде са мечтите ни? За какво се борим, за какво живеем? Да това ви питам аз :) Каква е тая егоистичност в българина? Ок, всеки се страхува за оцеляването си, живота в България е труден, дори доста. Но моля ви се де, НИЕ НЕ СМЕ СТАДО, НИЕ СМЕ ХОРА, А В ДЪРЖАНИЕТО НИ НЕ СЕ ОТКРОЯВА НИЩО ВЪЗВИШЕНО, тъжно е! Кога вътрешния ни свят така обедня? Макар и да сме бедна държава, НИЩО, ПОВТАРЯМ НИЩО НЕ ОПРАВДАВА НИЩЕТАТА В ДУШИТЕ НИ И ДЕГРАДАЦИЯТА НИ!
Човек се развива и издига над нещата от живота, когато развие своя духовен свят, защото разширяването на тези предели, води до преоткриване на възможностите ни. До усилване на интелигентността ни.
Хората с ПРАЗЕН И ПОСТЕН ДУХОВЕН СВЯТ, СА НИСКО ИНТЕЛИГЕНТНИ, защото всичко което виждат е само което е пред ръцете и под носовете им. Именно тези хора са лесни за маниполиране, и за жалост са масови хора!... Всички вие които очаквате упадака на света да започне от вън, много се заблуждавате! Семената на раздора се посяват от вътре, така упадака стартира от вътре на вън, бавно и незабележимо, както ръжда по метал, докато всичко бъде проядено и корозира и се разпадне. За това ли тези хора живеят, за едното метро? За едната храна? НИМА ТОВА Е ЖИВОТА ДО КРАЯ? Ако, то е бекрайно празен! Не мисля че това е живота! Такъв е за хората които нямат мечти! Те НЕ ЖИВЕЯТ, ТЕ ПРОСТО СЪЩЕСТВУВАТ! Задоволяват капризите си с някакви днешни играчни, дали технологични или тнк, за да разсеят скуката на праните си животи!... Но знаете ли, живота им продължава да е празен! И ден след ден, в тях се настанява навика, те не знаят какво друго да правят, ЖИВЕЯТ С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ ДА ОЦЕЛЕЯТ. Но представете си че един ден тези хора имат всичко нужно за оцеляването си, дали ще спрят с навика си, с монотоността си? НЕ МИСЛЯ! Няма! Защото освен дейностите които извършват, те не знаят какво друго да правят, живота им е пряко свързан с обществото! Те са само едно от милионите зъбчати колела задвижващи механиния организъм наречен - общество. Където хората нямат ум, защото не им е задължение да мислят, тяхно задължени е да правят което правят всички, за да са приобщени! Ерата на конформизма, изличава бъдещето ни. Хората нямат цени освен монотонност, затова и обществото не е благонастроено към индивидуалистите, тъй като те не "изповядват" идеала им за еднаквост. Разбираемо! :)

Е, КАЖЕТЕ КАК МОЖЕ ЗА БЪЛГАРИНА ОТВАРЯНЕТО НА ЕДНО МЕТРО, ДА Е ОГРОМНО СЪБИТИЕ? Всенародно даже! :)) За мен не е! И ми стана смешно, като гледах снимки от откриването на метрото колко хора са се струпали да се качат! Като не видили метро! Така глупаво е!... Ясно при липсавата на други събития в София, защото реално казано, то нищо интересно, никога не се случва в София, града е град на сивата монотонност! Та хубаво де, няма нищо очувадващо че навалици са се трупали да се качат в първия ден!... Като знаят че дори и да бързат, ще има много хора, следвателно не са бързали, а са тръгнали за кеф!... Толкова скучен град е София, че отварянето на едно метро предизвиква събитие! За който мисли че не е така, да прегледа в нета, какво е било при откриването на метро в други държави, дали там са се блъскали в навалици, като пред фурна за топъл хляб! Отговорът е не, в другите държави хората с малки изключения се държат културно, и имат много повече събития в живота си от отварянето на някакво си метро!... Затова и не се държат като не видели. Представям си какво ще се случи, ако предложат безплатно возене със самолет за един ден! Сигурно ще се струпат толкова много българи, че ще натоварят някой в багажното, а самолета от прекомерно надвишаващо тегло, няма да може да излети! :)) Това е то да си в България!...

Защо НИТО ВЕДНЪЖ НЕ ЧУХ, при отварянето на нова книжарница да е станало всенародно събитие и да са се струпали хора? :) Защо? Защото КНИГИТЕ НЕ СЕ ХАРЕСВАТ, ДНЕШНИТЕ ХОРА СЧИТАТ ЧЕ ОТ КНИГАТА НЯМА ПОЛЗВА, И ЧЕ КНИГИТЕ СА ЗАГУБА НА ВРЕМЕ, така мислят те (множеството) Защо да четат? Когато могат да правят друго, примерно да ходят някъде, да правят секс, или нещо друго което не включва мозъка :)) Кажете ми, КАК ДА СЕ ГОРДЕЯ С ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРИ? Ми не мога :) Няма от какво, то СЕГАШНИТЕ ЗА МЕН НЕ СА НИКАКВИ БЪЛГАРИ, А ЕДНИ БЕЗРОДСТВЕНИЦИ И ДЕГРАДИРАЛИ СЪЩЕСТВА повечето. И ще ви кажа защо съм на това мнение :) На нас българите от години ни промиват мозъците, днес ефективната промивка е с американските традиции и филми, и рекламите! Нямам против филмите, но за бога те са филми, а не шаблон как да се държим и какво да правим, разлика голяма нали? :) Причината да не гледам от близо 2 години телевизия, е наличието на тон реклами и повторения до затъпяване! Впрочем телевизията направо ви прави "лоботомия"! Ако сте чели какво е 25 кадър, и как което гледате повлиява на психиката ви, ще знаете и защо аз съм се отказал от телевизията :) За Американските традииции, вграждащи се днешната "култура" (в кавички е) на българите - най-много на подразстващи, влиаее телевизията, филмите и хората в България които имат ползва от внедряване на нови суб традиции, защото така ще печелят. Изобщо всичко се върти, около рушащите се ценности, ниската култура и парите! Човешкият свят се е превърнал в машина за егоизъм, себелюбие и пари. Много хора си мислят че живеят, но те не живеят, те преживяват, има разлика. В трудните условия на живот, хората преминават в едно по-примитивно съществувание, колкото да задоволят първичните си нужди!... И това те наричат живот!...
Животът на българина представлява бягство от българското в него! Като стремежа на българина е да се претопи в другите националности за да оцелее. Доказателство дали е така, е въпроса - помни ли българина свойте традиции? Дали? :) Питайте някой тийнейдър за историята и традициите, и в 7 от 10 случая ще получите някакви объркани и смесени отговори. Защото сегашните деца грам не ги вълнува историята на народа им, нито традициите. Те искат само забавление (секс) и глъчка. Пък възрастните, какво за тях! Те пък са хора живеещи само в миналото, нямат време да видят в какъв свят живеят сега!... Пък И 90% от възрастните са пълни егоисти и скъперници! Сякаш ще носят нещо на оня свят! :)) Светът е пълен с глупаци, трупащи състояние без причина, всеки знае че каквото и да натрупа като тръгне да заумира, парите със себе си няма да вземе. Чист егоизъм е тяхното, да живеят до последно, как, като егоисти. А останалата част от тези 90% възрастни са сребролюбци, срещу пари са готови на всичко!... Малко, твърде малко са чистите и добродетелни хора.

РАЗБЕРЕТЕ, ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО, ОТ НАЙ-МАЛКОТО, ДО НАЙ-ГОЛЯМОТО, ТОВА Е ПЪЗЕЛА НА ЖИВОТА ВИ.
---
Свързано и със:)

(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)


Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/1362557279