вторник, 30 април 2013 г.

Съгласяваш ли се с мнението, че глупавите хора са по-добри и лишени от злоба? Защо? А тези, които наричаме луди, по-добри ли са? Кои са най-сърдечните и приятелски настроени хора? Определяш ли се като един/една от тях?

В подобни въпроси, ограничение би било да се съгласим с което и да е. Нивото на интелекта не играе голяма роля за определяне на деструктивните емоции като злоба, дребнавост, гняв. Те присъстват различно разпределене в хората, спрямо определени етапи от живота им. Злобата е отрицателно чувство, проекция на гнева и ненавистта. Злоба се проявява и наслагва като основа на личността, в хора в които отсъства или са твърде малко добродетелите. Какво значение има дали някой е умен или глупав, какъвто и да си, тялото ти е човешко и пригодено към изпитване на емоции.

Всеобщо твърдение, че хората не изпъкващи с интелектуални заложби са по-добродушни, но практически погледнато нещата не са такива. Емоциите са към емоционалната интелигентност. А умствените възможности към психическата. Та съвсем възможно е да срещнеш ниско интелигентен силно злоблив човек. Комбинации колкото искаш.Личното ми мнение, смятам че с по-високото ниво на интелигентност, човек придобива силата на твори и направлява съзнателно емоциите си. Така такъв човек не би допуснал негативното да води стъпките му за дълго, или изобщо. По същия начин, ако все пак във Вселената има високо развити цивилизации, и една да има, ще е с високо духовно ниво, ще е надраствала деструктивните си емоционални поприща. Защо? Защото нищо не може да оцелее и да се извиси над себе си, ако не е надраствало слабостите си. В противен случай настъпва дееволюция.Сърдечните и приятелски хора са много чувствителните такива. Когато сетивата са по-изострени, психиката ти се доближава до разбиране на емоциите в тялото ти, умееш да съпреживяваш и осъзнаваш света и хората около себе си. Тогава съзнанието е по-широко скроено и в теб преобладват добродетелите. Винаги съм приятелски настроен и сърдечен :)  Единствената разлика сега е че съм по-предпазлив и малко недоверчив.


 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/15429853535

Няма коментари:

Публикуване на коментар