понеделник, 22 април 2013 г.

Защо хората не си позволяват да чувстват? Какво ги тласка към апатията? Как се живее без слънчевите залези, без падащите звезди, без усмивките на хората, без време, без откраднати спомени, без приказни моменти, без грешки..Как се живее без чувства? Как си изживяваш щастието ?

Страх, страха е НАЙ-ГОЛЕМИЯ РУШИТЕЛ И ВРАГ НА ВСИЧКО ЧОВЕШКО. И ако питаш от какво се страхуват? Ами били са наранявани, в свят пълен с жестоки хора, каквото и да правиш все някога те нараняват!... За жалост!... КОГАТО ТЕ НАРАНЯТ ВЕДНЪЖ, СТАВАШ КОЛЕБЛИВ/А не смееш да бъдеш дързък чувствата си както първия път! А наранят ли и втори и трети път, неимоверно и безвъзвратно губиш довери и вяра на хората, ДОРИ И НА ТЕЗИ КОИТО ОБИЧАШ!...
Затваряш се в себе си и... не си позволяваш чувства, страхуваш се да не те наранят отново. А апатията е просто липсата на желание за живот. Едно усещане за безвкусност, монотоност, повторения. Живот без живота. Без чувства, никой живот не е истински! Без чувства сме като маронетки, дървени кикли, все едно не сме живи! Именно чувствата, нашата сетивност и усещания са които ни правят живи :) Една машина би могла да се програмира да извършва дейност, да се дивижи, да говори, да пресмята, но тя не може да чувства как ние :) Затова и машината е бездушна и мъртва, а ние хората сме живи същества, та живот без чувства е мъртъв живот, изкуствен. Никой човек, не може да живее без чувствам или да си ги забрани. Невъзможно е :)
Мойто щастие ли как си изживявам? С много чувства и емоции, с усмивки и жизненност така щастието оставя приятна следа в спомените ми =)

Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/1362536031