вторник, 23 април 2013 г.

Защо има аутсайдери?

Това си е предимно тийн проблем, пряко свързан както с обществото, така и с родителите. При тийнейджърите, проблема се корени в неразбирателството.

(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)

Първи тип - родителите не им обръщат внимание, те се чувстват пренебрегнати.
Втори тип - изживяли са тежка емоционално-душевна травма, отново родителите не ги разбират, но още по-лошо почти невъзможно им е да създадът приятелство. Изключително самотни са.
Трети тип - Някой деца се раждат с изявен аутизъм. Това ги прави по бързо развиващи се от другите, но за съжаление се отразява на контактността си, те са по-затворени, недоверчиви и тнк.

Та... Главната причина е в безхаберието и непукизма на обществото, най-вече българското по-сложните емоционални проблеми на децата им. Казвам българското, защото развитите и развиващи се държави вземат мерки, България не е взема мерки, и не предразполага децата си, така те израстват с задълбочена вглъбеност, мелахолия, пристъпи на депресивност и всичко това защото не се отделя внимание за развиване на общуването. Според мен, тази част би следвало да се изучава и практикува в училищата, за да могат децата да се превърнат в комуникативни зрели хора. Аутсайдерството се среща и в по-големите, младежта и възрастните, но всичко започва с детството. Децата са много уязвими и паметливи. Психиката им е деликатна и крехка. Ако не срещнат любов и разбиране се затварят в себе си.


 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/1362507359