понеделник, 22 април 2013 г.

Възможна ли е връзка без секс? Прелюдията на една тема.

Тема на обсъждане:

Лекомислена статия - 
http://www.vsekiden.com/64320/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81/

Сегашните обстоятелства на живот ни правят податливи на несигурността, нуждаещи се от по-сериозни доказателства за доверието и любовта на партньора ни. Сексът е начин да изпитане най-голяма близост и споделеност на емоциите. Създава пряка свързаност, а спохождащата интимност - откровеност. Но секса ли прави "връзката", връзка? И какво е неговото място в отношението за двете страни? Встъпването в близост, не винаги е съпроводено от ранни признаци за секс. Недоверчивостта ни прави внимателно с преценкит ни, затова първия етап е да опознаем, като оставим интимното доверие за по-сериозната част от отношенията. А отношения има и без наличието на секс! Поради зачестилите разкрепостени, повърхностни близости, наричани също връзки, но основащи се на секса (първичността), разбиранията за секса и връзките са се усложнили през няколкото изминали десетилетия. Днес имате на секс, не прави контакта между двамата пола връзка. Значението на секса, е вид затвърждаване на близостта у двамата. А началото се осъществява благодарение на общуването, споделянето и общото прекарано време - в това се изразява по-големият процент от една пълноценна връзка. ИЛИ ИНАЧЕ КАЗАНО СЕКСА, НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ, СЕКСА НЕ Е ГРАДИВЕН "ХАРАКТЕР" ЗА ОТНОШЕНИЯТА.
Открояват се два типа връзки, повърхностни и сериозни. При "ПОВЪРХНОСТНИТЕ *ВРЪЗКИ*", чувстената връзка, обменянето на душевана близост не присъстват. А секса играе главната роля на емоционален свързващ елемент. "СЕРИОЗНИТЕ-ВРЪЗКИ" началото стартиращо първите наченки за интимност 70% се вземат от общуването и опознаването чрез изграждане на "душевни мостове" и споделена съзнателност. Като заключение, ВРЪЗКИ МОГАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ И БЕЗ СЕКС, и се срещат все по-често. Като например платоническите любови приемани също за връзки. ФИЗИЧЕСКОТО ОПОЗНАВАНЕ, НЕ ВОДИ ДО РЕАЛНА БЛИЗОСТ, АКО НЕ ЗНАЕШ КАКВО СЕ ВЪРТИ В МИСЛИТЕ НА ТВОЯ ЧОВЕК. ИСТИНСКОТО ОПОЗНАВАНЕ Е В ПРОЦЕС НЕ НА СЕКСУАЛЕН КОНТАКТ, А НА ВРЕМЕ, И СПОДЕЛЕНОСТИ ОТ ЛИЧНИЯ ЖИВОТ.

Желанието секса да удовлетвоти по-рано връзката, най-често е съпроводено от страха че така ще има стабилност и което имат няма да се разпадне. Обикновенно срещано при жените решение е, да затвърдят наченките на връзките си, чрез секс. Разбира се последиците, са в ущърб, тъй като обичайно се оказва неправилен и прибързан ход, в който се разкрива несъвместимостта на двамата.

ЗА ВРЪЗКИТЕ МИНАЛИ ЕТАПНОСТТА НА ОПОЗНАВАНЕТО, СЕКСА Е ВРЪХНАТА ТОЧКА НА СПОДЕЛЕНОСТ ЧРЕЗ БЛИЗОСТ. Но в никакъв случай, секса не бива да бъда приеман за водещ, или създаващ една връзка. Хората сериозни в отношенията, желанията си, са имали време да изпитат чувствата си, да се опознаят и след това да стигнат (стига да няма пречки) до секса :)
Секса трябва да е изживяно и желано действие от двамата, в което да се преплетат двете им душевни състояния, за общо емоционално-душевно изживяване. Естествено секса е по-добър когато познаваш партнъора си, а не се опитаваш да го опознаваш първо чрез секса.
Мнозина се заблуждават сравнявайки думата "опознаване"" със сексуланото, но то е сходящо нормално му първо на душевното. Правилното опознаване - от вътре на вън :) Първо вътрешните предели а след това обвивката - физическите :) Обратното винаги води до преходност и натрайност във връзката.


Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/1362393183