неделя, 28 април 2013 г.

Когато се случи нещо повечето хора казват '' така е било писано ''. Мислиш ли, че наистина някъде е '' записано '' какво ще стане с нас и всеки от нас си има определена съдба, или по скоро реалността ни е тук и сега и е по начина, по който си го направим ние?

Да. Звучи неимоверно странно да кажеш "така е било писано"! Съдба - какво е тя? Но ако сe замислиш за значението, то... дори децата знаят, че всяко действие, носи последствие. Играл/а ли си с домино? А редяла ли си пъзели? Живота който водим, действителността, макар да е огромна, обемна, неотразима с погледа ни, дори и с мислите ни, е една последователна редица от домина :) Защото бъдещето ни, не се основава на нищото, а на действията ни, нашите като на разумни живи същества и на действията в природата - процеси. Или иначе казано, всичко което става около ни не е случайно :) Светът не е само хора, а и материята която ни заобикаля, вселената. А тя я има от преди нас, тоест довела е до нашата поява. И заради това, аз мисля, че някой неща в живота ни, не зависят от нас, а е било писано да се случат, като поредица от действия, чиито път се е пресякъл в хоризонта на нашите събития!...  А други неща, по от ежедневието ни, те са били променливи и са зависели и зависят само от нашите собствени избори. От къде идва тая свобода ли, че макар вселената да е линейна в действията си и там да няма място за случайност, ние пък имаме разум и можем да следваме по-голям промеждутък от възможности. Но каквото и да изберем, ние няма да избягаме от съдбата, само малко ще я изменим, защото сме част от тази реалност и само вземаме част от нейната енергия за да съществуваме :) Нещата които не зависят от нас (разума, избора ни) ние наричаме късмет.


 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук : http://ask.fm/winterfire/answer/1362063711