петък, 19 април 2013 г.

Какво мислиш за вампирите и вярваш ли в съществуването им? Ако да, как по - точно си ги представяш?

Вампири, изкушаваща е мисълта да съществуват. За много ще е заради желанието за вечен живот. Вампирите не са това което сега ще видите по филмите и сериалите. Първите сведения за тяхното съществуват, датират по ранните земи на които се намира България. Вампирите са своего рода славянски създания, защото славяните раждат легендите за тях. Има и намеси в други вярвания. Предимно е за неспокойни духове, на лоши хора, които след смъртта не намират покой. На други места го описват като свръхестествена болест, засягаща все ухапан. Добре е да се спомене, че този тип вампири, не са тези които сега знаеме. Става дума за архайчния вид, че душата на умрелия нощем напада живите. А не че телата са живи. И според тогаващни легенди/сведения, при разкопаване откриват телата подути и изпълнени със свежа кръв. Което са един от най-разнните сведения за вампиризъм. На други места по-натам се ражда допълнителната легенда, че това е проклятие на живи хора, който се превръщат в нощни създания. Получват дара на безсмъртието, а наказанието е това да пият кръв. Легендата се измества към Румъния, или така наречения Влад Цепеш Дракула. Които реално не е бил никакъв вампир, а особено жесток човек, наказвал с набиване на кол. Слави се с кръвожадността, но това може би е доизмислица на легендите, хората имат умението на изопачават истините. Повлиали са и книгите. Първата история за вампир е "Кармила" на Шеридан льо Фану. Вампирката е представена от него по средновековния начин. По натам до наши дни, Брам Стокар с неговия "Дракула". Още хиляда други подръжаващи автори и книги. Разбира се и филми, като "Интервю с вампир" и тнк.
На мен най-допада "Underworld", самата мисъл че е вирус, че хората всъщност са усъвършенствани генно, ми допада. Защото така звучи много по-възможно за съществуване.
Представям си ги като хора, нормални хора външно, които обаче са повече от хора. И едва ли ще са толкова видими и очевидни, каквито са по филмите.
Въздържам се да казвам дали ги има или няма. Нямам доказателства да съществуват, но нямам и доказателства за невъзможността да ги има. Пък и да ги няма, не значи че няма други неща.

Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/22886355295