понеделник, 22 април 2013 г.

Нови играчки и празен хладилник. Mатериално общество.

Конкретната тема която обсъждам - http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1565918



Хах, каква статия само! :D Безспорно, харесах заглавието. Прочетох два пъти "статията", ако мога да я нарека такава, нищо че започнало като есе. ИСТИНА Е, момчето правилно е отчело в какво положение са хората :) РАЗБИРА СЕ смятам да отворя една голяма скоба - ЧИЕ ПОЛОЖЕНИЕ е разгледал малкия автор? На света ли? Не, на нас българите в България. И да, така стоят нещата тук. Достатъчно е да прочетеш тези темички:


(Допълнителни линкове-подтеми, скоро ще бъдат добавени)



Някога, човек можеше да се гордее че е българин, днес обаче не. И колко са размити - морала, културата, идеалите, ВИДИМО Е 97% ОТ БЪЛГАРИТЕ СЕ СТРЕМЯТ САМО И ЕДИНСТВЕНО КЪМ МАТЕРИАЛНОСТ. Това доунищожава и малко остатъци духовност в нас, като ни превръща в един кукли, чиито конци се дърпат от "пари, предмети, изгода, слава, самочувствие". А в основата е влианието, конформизма, слабохарактерността на хората. Тук затварям скобата за да кажа - проблемите на българското общество разяждано от дегенеративността. Се скупчват най-много на децата. Българските деца, отрастват в тази обставнока, на липса на ценности, на егоистични и зли хора, на негативност и пошлост, неуважение и глупост. И за съжаление те тръгват по пътя на пороците и капризите на възрастните. ЗАЩОТО НЕ ВИЖДАТ НИЩО ПО-ДОБРО И НАЧАЛНО ЧИСТИТЕ ИМ ДУШИ, БИВАТ ОМЪРСЕНИ ОТ ЧОВЕШКИТЕ ГЛУПОСТИ. Те нямат пример, няма човек които да бъде за тях добър пример, затова пък имат десетки хора пишещи се като "звезди" но от глупости, на които да подръжават. ВИНА ИМА ВРЕМЕТО, РОДИТЕЛИТЕ ИМ - ЗАЩОТО СА БЕЗХАБЕРНИ И ВЕЧНО ЗАЕТИ, ПРОСТО НЕ ИМ ПУКА. а ДЕЦАТА несъзнателно подръжават на обкръжението, за да се интегрират и оцелеят (инстинкт за самосъхранение и адаптивност) ЛОШОТО Е ЧЕ НАЛИ НЯМА НА КАКВО ХУБАВО ДА ПОДРЪЖАВАТ, ПОДРЪЖАВАТ НА ЛОШОТО. А възрастните дори не се сещат, че децата разиграват сценки от техния живот и се гласят за големи от твърде рано. ТАКА Е КАТО НЯМА ДУХОВНОСТ. Липсата на духовност, създава погрешното впечатление в децата че освен тялото и предметите, няма какво друго да развиват, нали? Специално към статията тази липса на духовност в деца, ги кара да компенсират подрастването си чрез материалност. Но държа да се знае - това не е проблем единствено да децата, това е проблем на цялото сегашно българско общество. Децата като по-лабилни са по-засегнати. Ала от къде тръгва заразата на безмозъчието? От децата ли? НЕ, ОТ ВЪЗРАСТНИТЕ, КОИТО УЖ ТРЯБВА ДА СА ПРИМЕР ЗА ДЕЦАТА, НО НЕ СА.

И така, тъй като се е наложи като изкривен стандарст. ДНЕС АКО НЯМАШ ХУПЕР-МЕГА-ГИГА НОВ МОДЕЛ ТЕЛЕФОН, ИЛИ ЯКА КОЛА, 100 инча плазмен телевизор И ТЕМ ПОДОБНИ ИГРАЧКИ, ПРОСТО НЕ ТЕ ИМАТ ЗА ЧОВЕК!... Българите прикриват ниския стандарт и бедност на живота си, чрез предмети. Ха, и чрез тях трупат самочувственост!... :)) Демек, вадят си двама телефоните, я "скивай моя колко е як, вчера си го купих, напрааааооо трепач" Другия поглежда телефона си, по-стар модел е и се чувства подценен, утре че изтича в магазина да си купи нов. Та така са българите, НЕ РАЗВИВАТ ВЪТРЕШНОСТТА СИ, ЗАТОВА СЕ ОТРУПВАТ С НОВИ ДРЪНКУЛКИ, ИГРАЧКИ, ЗА ДА ПРИКРИЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО СИ, НО И ВЪТРЕШНАТА СИ НИЩЕТА. А децата, ми те само подръжават :) С нищо не са виновни. За тях това е начин на живот. Да тръгнат за "даскалото" превъртайки си в ръка готината играчка и показвайкия на всички, за да се хвалят и да ги харесват. НАЛИ СА ДЕЦА? ДЕЦАТА СИ ИГРАЯТ С ИГРАЧКИ. НОРМАЛНО Е, АКО СЕ МАХНАТ ОСТРИТЕ КРАЙНОСТИ НА КОМПЛЕКСАРЩИНА В ТЯХ.
За какво му е на ученика, най нов модел iphone? Защото знае че децата а неговите години защитат само единствено предметите. И като покаже какво ново има, момичетата повърхностните момичета веднага ще му се налепят, мислейки го за богат!... ЩЕ МУ СЕ НАЛЕПЯТ И ТАКИВА ДЕТО ЩЕ МУ СЕ ЛАГАТ ЗА ПРИЯТЕЛИ "ДОКАТО Е НАЙ-НОВИЯ МОДЕЛ ТЕЛЕН!" Възрастните са хора на интереса, от тях децата се учат да бъдат също хора на интереса. Интересуват се не от човека, а от което има, защото искат и те да имат същото! За мен това е отвратително.
АЗ НИКОГА НЕ БИХ СИ КУПИЛ НАЙ-НОВОТО НЕЩО, САМО ЗА ДА СЕ ПЕРЧА. Препочитам да купя две неща на добра цена, с подходящи характеристики, на место най-новото. Сега, вярно не е хубаво да ти стърже стомаха :)) Но някой неща, няма как да не си ги вземеш, нужни са. Не говоря за най-новите. ИМА ПОЛОЖИТЕЛНА СТРАНА АКО ПРЕСМЕТЛИВО ТИ СТЪРЖЕ СТОМАХА :D Решава се проблема с наднорменото тегло :) Хахаха, стърже ти стомаха от до някакво време, еми ето, правиш си една полезна диета :)) Така спестяваш от фитнес, че иначе идва другата версия, тъпчеш се от скука и даваш пари да отслабваш.
Колкото до автора, личи се че 13 годишното момче, се е пробвало да звучи на четене като по-голям. Уви, видимо е, че не е. Речниковия му състав, употребата на термини които няма как да знае, просветляват есето му като опит за "ироничност" над порядките в улището. Но пак сведени към живота на един 13 годишен. Примерно, доста измислена история. Откраднал iphone от незнам си каква клечка, устройството има gprs, без проблеми човека ще се свърже с оператора, ще проследят телефона и ще си го върне :) А телефоните, даже и да спреш Gprs, пак са проследими, единствения начин е да извадиш sim картата и батерията. За по сигурно. Докато вземеш друга сим карта и смениш настройките на Gprs или самия него. Или пък изказването на 13 годишния че бил хакер, хаквал пощи, абе глупости :) Всеки се има за голям хакер. Но поща, facebook, skype - НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ХАКНАТИ, ИЗРЕЖДАНЕТО НА КОМБИНАЦИИ С ХИЛЯДИ ВАРИНАЦИИ Е БЕЗСМИСЛЕНО. ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА РАЗБИЕШ ТЕЗИ НЕЩА, Е ЧРЕЗ KEYLOGGER, троянски кон, rootkit и няма други начини :) За сайтовете за да се хакват се използват експлойти, скиптове за откити пробойни в кода им. Но те бързо биват запълнени :) Затова мисля че статията на малкия автор е правилна от към липса на морал, ценности в децата, обществото, но е силно преувеличена от към възможностите на сегашните деца.

Аз на 13 години, мислех не за телефони и глупости, а за книги. Показно до какво е довел обществения упадък.


Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/3992845919