неделя, 28 април 2013 г.

Вярваш ли в настъпването на края на света на 21.12.2012 и на други подобни дати, ако не ..според теб какво са искали да кажат маите?

Не! :) Няма да има край на света :) Което няма начало няма и край :) Мога да напиша цял трактат на тема, защо света няма да приключи. Каква е причината да мислим че 21.12.2012, ще е край, и дали е защо е свързано с Майте? Я да се върнем малко назад - лентата се превърта, спира, годината е 1999 малко преди Нова Година, хората отново вярваха, че ще настъпи Края на света, само защото числото годината ще има много нули - 2000. А дали е само тази дата? Отново не! Миналата година, се твърдеше че края на света ще започне, през месец октомври, защото не знам си кой си го предсказвал. Тръгваме на пътешествие назад във времето, хората са вярвали, че 1666 също ще бъде край на света, заради числото 666, което се счита според Откровението на Йоан за числото на звяра. От 1666 до днес, е имало десетки дати на които хората пак са крещели - "идва края на света"..., и не е било свързано с Май, или с друга цивилизация и пак нищо не се случвало :) Било е както Шекспир би казал, "Много шум за нищо"!...

Интересни същества сме ние хората, обичаме да си създаваме драми и какви ли не усложнения, да се плашим, да правим трагедии, и тнк, само и само, животите ни да придобият възвишен смисъл, за да си кажем аха, значи имало висша сила, Бог! Бога, никога не се показвал чрез разушението, защото което е висше, никога няма да разрушава безцелно, висшето е висше, за да твори от разрушеното и да пази творението, а не да го руши. И така, през вековете ние хората усилено искаме да настъпи край на "земните ни мъки" Защо? Защото търсим своето наказание и изкупление за греховете ни! Но кои сме ние, че да искаме край, пак вид егоизъм, искаме край, а не мислим за бъдещето за децата ни, за това че ще има и нов живот. Масовите хора се побъркват от тия номера и цифри, защото ги е страх да живеят и си "казват" - "ей какъв купон ще е света да свърши, край на болката и отговорността"!... Календара на Маите изобщо не отразява края на света, а началото на нова епоха в човешкото развитие, епохата на водолея. Датата е само число което затваря цикъла на каледара им :) Попринцип при разчитането, се говори че на тази дата ще се появи един от боговете им, слизайки на земята. Сами знаем, че когато нещо се променя, това изменя и човешките виждания и мисли. Ако не бяха Маите и календара им, ние пак щяхме да намерим друго с което да се захванем, прокламирайки края на света! На фона на звездния, човешкия живот е нищо! И ние не осъзнаваме, че света без нас може, но ние без него не! :) Лично за мен вселената е вечна, била преди нас, ще бъде и след нас, или поне формата на съществуване която вземаме сега :) Защо мисля, че света е вечен! Защото не вярвам в идеята за Голямото Бум-Бум (Взрив) :)) Имането на реликтово лъчение във вселената и отчитането че галактиките клонят към червения спектър, не е доказателство, че всичко във вселената се отдалечавало. Грешката според мен, е че вземаме земните изследвания на лъченията съотнасяйки ги с галактическите, мислейки че скоростта на светлина е константа, навсякъде във вселената!... А дори и да се отдалечават, то от къде, от нас ли? :)) Ние хората все искаме да сме център на всичко! Преди е имало Птолемева система, в която се е вярвало че Земята е център на сънчевата система, по късно сме вярвали, че сме център на галактиката :)) А днес вярваме че сме център на вселената!... Още не сме узрели, за да разберем, че вселената си има много по-важни приоритети от нас човеците, но ни има, защото живота е присъщ на материята и нейните непознати от нас дълбини. А като е нямало "Голям Взрив", вселената никога не е започвала от едно начало, което я прави многовариантна и вечна. И така, светът няма да свърши.

На 21.12.2012 приключи поредната човешка заблуда и глупост, а да се надаваме да стане и чудо, след нея, една част от хората ще спрат да се заслуждават. Но няма да е последната дата, ще има още много за които ще се казва че ще бъдат края.


 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук : http://ask.fm/winterfire/answer/1362148191