четвъртък, 25 април 2013 г.

Не е ли най-голямото проклятие в днешно време да си идеалист и романтик? красиви мечти, идеали, а в следващия момент шамар от помията на реалността, след това депресии, вътрешни борби.. има ли изход?

Проклятие, че защо? Да бъдеш романтик е дар :) Дар, сред тези тежки повърхностни и бедни към мечти, доброта и душа времена. Нима мислиш че всички трябва да са бедни душевно, щом масата хора са? Както забелязваш, не слагам тук идеализма, защото АЗ НЕ СЪМ ИДЕАЛИСТ, идеалистите имат високи критерии и честно казано не са земни хора. А аз нито летя високо, нито падам ниско :) Смея да кажа, че в съвременното общество, играят скруполите, предрасъдъците, повърхността и идеализма ( изродената ). Много хора имат идеали и на тях се опитват да подражават и следват! Докато аз нямам идеали :) Свободен съм от подобни неща. В мен има жива романтика от вековете, противо на днешната душевна ограниченост.

Да имаш красиви мечти, не е да имаш идеали :) Мечтите са двигател на света :) За къде сме без мечти? Виждаш какъв е живота, сив, бездушен, тежък. Дори любовта е пред изчезване. Хората правят секс, просто за секса, заедно са заради интереса. Твърде малко са двойките дето са заедно по-любов. Живота е една сянка за мечтите ни. Много хора са загубили мечтите си, останали са сами и самотни. А мечтите им са били убити. Превърнали са се от хора в машини и чудовища. Та, кажи сега, ти на мечтателната и роматична душа ли наричаш проклятие? Такава душа е надежда, лъч светлина в този груб свят. Без този лъч светлина, всички човешки цвенности и смисъл ще изчезнат завинаги. Света не се крепи на злото, а на малкото добро. Злите хора са такива, защото нямат мечти. Заживяли са в както казваш ти "шамара на реалността". Ако в теб има силен дух, няма да се откажеш :) Има хора постигнали мечтите си, не им е било лесно, но са намерили своето място в света.

Има изход, създай света си :) Това е изхода, докато живееш в света на помията, не можеш да видиш изхода. Качи се на високо и ще видиш че има изход. Дръж душата си, пази я, ще ти е нужна неопетнена. Душата ти, е твойто съкровище, което един ден ще споделиш с правилния човек. Тя/той ще разбира душата ти. Един по-хубав свят. Което имаш е една запалена свещ, ако разнесеш огъня ще запалиш хиляди свещи. Ще дадеш светлина. Живей горе, но слизай и долу, за да не забравиш на какъв човешки свят си стъпил/а. Всичко търпи променя, дори гадния обществен свят, един ден ще се промени. Радвам се че човекът е подвластен на природните сили. А природата е справедлива и мъдра. Дала ти е душа, радвай се :) Живота е изпитанието за което си предупределен/а.


 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/1362662751