петък, 19 април 2013 г.

Според теб българина като цяло религиозен ли е? Податлив ли е на чужди влияния? Чуждопоклонник ли е?

Пълно заглавие:
"Според теб българина като цяло религиозен ли е? Податлив ли е на чужди влияния? Чуждопоклонник ли е? Лесно ли приема промените? Скъперник ли е или е по-скоро пестелив поради постоянната нищета? Кое е най-ценното ни качество? А кое - най-лошото? "

--------------- Моя отговор ---------------


Срещат се суеверни българи, но става все по-голяма рядкост да видиш религиозни. Българите се обезверяват и преминават към атеизма и агностицизма. Не слагам онези четящи книги като "Не пипай тази книга" "Енергиен вампиризъм", "Тайната". то не е свързано с вярата, а с тенденции в писхическата мода на съвремието.

Спокойно мога да кажа, да българина е лесно маниполативен. Защото търси нещо на което да се крепи. Чуждопоклонник, не точно по-скоро безроднственик, ако е за пари или изгода, примерно по-лек живот, българина е готов а си смени вярата, ценностите и дори да забрави че е българин. Промените българина приема много трудно, не се стреми да спомага промените, а често им пречи да се случат. Не е скъперник, а по-скоро малко тесногръд и да, в основата е вечната беднотия на народа ни. Проблеми които са заради бездействието на нацията, все чака някой да ни оправи, на место да направят нещо сами.

Няма да слагам всички българи, от плявата, от съчетанието на кол и въже, отделям само стоиностните българи. Тяхното ценно качество е съпричастността ( не присъства във масов аспект ) А най-лошото свързано с цялостта на българското е егоизма.

Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/24379037791