петък, 19 април 2013 г.

Можеш ли да обясниш какво е "ЕМО"?

Постепенно думата "Емо" изгуби своето първоначално значение, днес се използва като негативно нарицателно (поне в България) за обозначение на човек бил това мъж или жена, който/която е в изпаднало, депресирано или отчаяно състояние, понякога с опити за самоубийство и обличащ/а се в тъмни тонове, слагащ/а си и тъмен грим, червило, лак за нокти. (което не е задължително да е така, но предполагам знаете какви са обществните хорски приказки)
Появата на думата е свързана с харесвани стилове в модата. Готик и нео (а може би и грънч) стиловете. Естествено с преобладаващи тъмни цветове на дрехите, срещат се и цветни разбира се. Дълга, зализана (сресана на една страна) коса, падаща често до под очите. И характерните атрибути на мрака (още разни тъмни краски било по ръцете, петолучки, пентаграми, дяволски, езически и не знам какви още символи) Някой хора са в този стил не защото са върли емота, а защото така се харесват повече, за други е начин да изпъкнат сред мнозинството.

Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/22393497183