петък, 19 април 2013 г.

Добре мега тъп въпрос.Ако в България на кифлите им викат кифли в Америка или където и да било пак ли им викат кифли,но на друг език или само в България хората си измислят прякори?

Измислянето на прякори, никога не ми е допадало. Навсякъде създават прякори, в България по-често. Като в другите народи прякора се възприема различно и не винаги има неприятен смисъл. Разбира се в другите държави, хората са по-светски като манталитет и все пак успява да се наложи някаква премственост и уважение. С което нещата с прякорите по сe избягват и хората се имат за каквито са с реалните си имена. Някой пък в пристъп на естравагантност си измислят и създават сами прякори, за да стават по-интересни и да се отличават.

"Кифла" - не е прякор, а нарицателно (определител) за тип момичета с идентични елементи по себе си и начин на живот. Където и да си, има и винаги ще има подобни нарицателни за момичета с лек (привиден) манталитет и светоглед. А също и за мъжкото съсловие с лек манталитет.

Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук :  http://ask.fm/winterfire/answer/22253941087