петък, 3 май 2013 г.

Разходка в нощта, в светлините и сенките на градската джугла.

Към 23 часа ( историята е от преди време ) се впуснах в поредното си нощно приключение, а хич не се чудете, аз така наричам разходките си по тъмно. А каква жега само! Как пък и през нощта не се разхлажда особено! Въздуха над тая София е така застоял и може би защото сме в котловина няма никакъв полъх! Но както и да е, поне се изтърпява. Пък стане ли по-горещо София ще се превърне в плаж. A хората сигурно ще тръгнат и по бански!

Попътувах малко, слязох далеко от центъра, за да се разтъпча към него. Ходенето е полезно :) Спокойна нощ! А улиците пълни с коли и хора. Както може да се очаква, повечето магазини бяха затворени, ха, така и не се разбира защо някой заведения, са отворени и до по късно, а други ги затварят от рано! :) Чак да имат липса на клиентела, не ми се вяра! Особено заведенията от хранително-вкусовата промишленост! Например на Славейков, дори и към 12 има отворени магазини и заведения. Е да, центъра си е, но и да други места има хора, но пък там са затворили! Но да се върнем назад, вървях си по Мария Луйза и свих към Цума където още правеха отрязъка от метрото. Всъщност се занимават с изграждане на място което ще е лесно достъпно, за да могат повече хора да видят останките на сгради (говори се че има открита църква), които са намерели с разкопаването! Не е ли изключително над каква история живеем? :) Как цялата София е на пластове и кой знае колко сегашни сгради се намират баш върхи други древни сгради и гробници! Чудно ми как никой не ги е открил преди, да кажем разкопките до Цума?! Защото едно време са копали, изграждали канализации, строялия, как тогава не са ги видяла? А чак сега?! Мисля си че са ги виждали, но не им е било в онези времена до историята и просто са ги заривали отново! Или им е било все тая, стига да си свършат работата! Ние българите не ценим много културата и древната си история! Но живеем над останките от историята ни.

От там продължих нагоре, надясно и направо. Вървях, радвах се на нощта, на светлините! Града е по-красив нощем, по-романтичен :) Чу се музика, приближавах се към нея по една сравнително малка уличка. В дясно едно заведение създаваше среда за възникване на улична "дискотечка"! :)) Чак да ти се разтанцува! А не, хората не се скъкваха от движения, най-културно си седяха из сепаретата и си приказваха. Видях прилично облечени жени и мъже, а други пристигаха, ех имат си желание хората да си прекарат добре :) Докато минавах, завъртяха едно протъркващо мозъка парче в което се повтаряха две-три думи на кръст :D "Изучавах" с поглед насядалите хора, защо ли, ами мислех си..., за да говорят жена и мъж е нужно да е надута до дупка и изтрещяване "музика". Каква е целта! И нима е така трудно да седнат и да си общуват като нормални хора? Ама след половин секундно стрелкване от маса на маса (много бърз и скоростен поглед имам, хората рядко успяват да уловят какво гледам ) Осъзнах как и защо,  "натоварената" обстановка пред разполага половете! И момичетата / жените и момчетата / мъжете се притесняват, държат се сковано, ако трябва да бъдат единствено един с друг, а не се познават още много и не са свикнали да споделят отпуснато времето си с другия/гата. Притесняват от усамотение с другия пол, но се притесняват и да говорят помежду си сред други хора ако е тихо (да не би да ги чуят :D Така силната музика помага! Сетивно / визуално, тя и той не са сами, сред хората са, а слухово са като разделени от другите. Могат да си говорят без да бъдат чути и без да се притесняват, защото съзнанието им приема момента за обикновен, точно заради наличието на многото хората, правещи същото като тях! :) Човешкият мозък и съзнание са много интересни! Защото зад битовизмите с които сме свикнали и правим, се крият реални причини :) Не ги съзнаваме, защото почти не се замисляме.

Хм, какво без най-вълнуващото от разходката ми ли? :)) Спечелих чаша в едно заведение и си направих експеримент :) Пих първо "Monster energy", a час след него и "Red bull" :D Луда работа, нали? Направо се *енергизирах* на max :)) O, исках да знам каква е разликата! И не открих такава! И двете напитки имат приблизително един и същи вкус и съдържание! :) Фрапиращото е! Че "Red bull" е по скъп, а пък като съдържание по-малко тонизираща напитка! А "Monster energy" е по-евтин, а има повече какво да се пие, кутията му е с големината на тези за бира :)*

"Monster energy" Ихаааа звяр напитка :D
http://www.monsterenergy.com/bg/en/products/#!/monster-energy"Red bull" - даваааа крилеееее :))
http://www.redbull.com/cs/Satellite/en_INT/Red-Bull-Energy-Drink/001242937921959

*Определено "Red bull" е с завишена цена! А "Monster energy" има няколко вкуса :) Хубави напитки, оставаш с часове с усещането за приятен вкус :)


 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук : http://ask.fm/winterfire/answer/1362308447