петък, 3 май 2013 г.

Защо хората отдават толкова голямо значение на секса ,че правят филми, атрибути, отделят маса пари, правят публични домове, започват връзка с някой само заради секса и какво ли още не....Нима сексът е действително толкова важен за човека и неговото съществуване?Какво е неговото истинско значение?

Защото хората се задоволяват да дишат мръсния и спарен въздух на града, а дори през почивните дни, не си правят нито една разходка до парка? :) Като със секса е! Хората си изграждат едни навици, като предпочитата по-лесното, на место да имат търпение и да бъдат всеотдайни за нещо по-истинско. Да кажем, че времето в което сме, е размило много от представите ни за какво е любов и какво е секс! И хората често бъркат двете понятия. Но защо да си мислим, че хората имат нужда точно от секс, хората им писва скучния живот който водят, а секса, е само начина да си разнообразят емоциите и да изпитат различни такива, в сивия си свят!... А защо свeтa им е сив? Защото не си позволяват любов, защото живеят от страх да не бъдат наранени, и така секса, или простото "айде да се чукаме" се превръща в движеща сила и понятие за връзка между двама!... Чак е смешно, защото хиляди хора нямат грам представа какво е любов!...

Естественото значение на съвъкуплението, което ние сме нарекли със думата "акт", е да се създава бъдеще, следващо поколение. Да се правят деца. А ние като по-интелигентни същества на майката земя, сме "изобретили" секса и сме превърнали съвъкуплението във вид забавление. Не, не мисля че е лошо което сме направили, защото така двама обичащи се, могат да изпитват дълго своите взаимни ласки от любов. Но... се превръща в проблем и неправилност, когато човек прави секс, с всеки срещнат! Когато секса е разменна монета и е "като да пиеш чаша вода".

Близоста на човека с човек, се превръща в незначителност. А хората правейки го с най-различни други - в леки хора. Ако се питаш, защото секса е навсякъде, от магазините, филмите, музиката, плакатите и дори някой книги, то е така, тъй като секса се превърнал в добра реклама, за продажбите на стоките. Хората се влияят от секса, това се знае, и благодарение на тази психологическа манипулация, продажбите бележат прираст. Само изгледайте някоя реклама. Всички реклами продаващи нещо за човека, пряко за ежедневието му и тялото - са сексуални. В тях, все ще видите, момиче стоящо в предизвикателни пози, или ще наблягат в близост на гърдите на това момиче, устните и, или друга част на тялото пак еротична. От станалите такива реклами, са с някакви разголени мъже, най-често правещи намек към дамите.

Та... за какво си говорим! Секса е издигнат на пиедестал, главно и заради филмите. За жалост хората си изграждат предрасъдъци за вида на което харесват, от което гледат!... Секса не е най-важното нещо за човека, важни са душените ценности :) Важно е да бъдем хора, и да се развиваме, но и да не забравяме какво е да творим и обичаме. Секса е за да може когато обичаш някой, да споделите удоволствието да бъдете заедно. Да изразите любовта си и чрез тялото си, вплитайки душевните си копнежи и желания, а тялото е страстта.


 Оригинал. Ако имате профил в аск и ви прави впечатление, или сте съгласни, или ви допада, можете да харесате от тук : http://ask.fm/winterfire/answer/1362185823