петък, 9 януари 2015 г.

Златен морален кодекс към бъдното.

Визирайки монументът в САЩ, Джорджия - "Georgia Guidestones", обмислих максимално най-трайни и вечни послания. Които за разлика от някои от посланията на монумента, са винаги актуални и не биха създали проблеми нито в контекта на разбирането, нито в отношението на съществата и природната им даденост за живот, свобода и развитие. Първите послания в "Georgia Guidestones" могат да се разбират напълно погрешно. А част по следващите, ще са актуални до момента на установяване на обществените прослойки отново, след което нещата ще се установят както преди. Защото думите могат да се изупачават когато не са написани да се разбират буквално. Злите езици правят нови прочити на двусмислените думи и изречения и ги представят на популацията по обърлкващ начин, чрез което могат да си създадът път за злодеяния. Следователно контекта трябва да е буквален, да не може никой да го тълкува и разбира по друг начин освен по начина по който е написано. Така лъжите и спекулациите са обречени. Като второ, не бива да има послания които стоят срещи природните дадености в съществата като - свобода, свободна воля и прочее. Защото законите ограничаващи природата действат до определено време и накрая съществата се разбунтуват срещу това което ги ограничава и става много по-лошо, отколкото е могло да бъде иначе. Като трето, свободната воля е правилно да се зачита и да не се спестява, но е необходимо да има морално сравнение, за да не се превръща свободата в свободия и да застрашава доброто и добрите дела. Като четвърто, има неща които се налага да бъдат напомнени, защото точно те най-бързо се забравят. По тези причини написах 13 послания по начина по който считам че ще са най-правилни и вечно актуални. Според мен, ако тези послания ( постулати ) се спазват буквално, в обществото няма да има проблеми и цивлизацията ще просперира винаги.
======================
Тайнственият монолит:
======================
"Американският Стоунхендж - тема за САЩ"
-
"Тайнствените „Скрижали на Джорджия“ (видео) _ СНАЙПЕР-БГ"


________________________________________________________________________________

Аз считам че посланията е правилно да бъдат:
( мой послания, които не взаимствам от никъде )

Морален кодекс:

1.  Стремете се към мир със себеподобните си и природата.
2.  Развивайте личността, опита и себепознанието си. Уважавайте индивидуалността и живейте като индивидуалисти.
3. Подхождайте разумно към числеността на популацията и не позволявайте броят да задмине условията на живота и съществуването, преди средствата, културата и морала да са достатъчно сигурни за това начинание.
4. Зачитайте правото на живот и свобода на всеки, освен в случайте когато свободата се превръща в свободия и не е под наслова на мирът и извършването на добри дела.
5. Учете се на търпение и си вземайте поука от чуждите и ваши грешки.
6. Не рушете и не убивайте природата и доброто. Запазете деструктивността си за случайте когато ще ви се наложи да се борите срещу злото.
7. Не воювайте срещу света,  воювайте срещу злото,  където и в каквото и да е то.
8. Не обръщайте внимание на незначителното, не го превъзнасяйте, не го превръщайте в култ. Оставете материализма на бита и практиката, а културата и духа - калявайте във вяра и дела към възвишени идеали.
9.  Не придавайте важност на общите приказки и моди. Не окачестявайте и не издигайте мъртвите думи, егоизма, бездушието, тесногръдието, заблуждението, съмнението, наивността и невежеството. Както и лицата които ги пропагандират.
10. Не порогавайте и не опорочавайте себе си, целите си, идеалите си и индивидите покрай вас. Тренирайте независимостта на волята си от излишни изкушения и зловредности. Не искайте повече отколкото ви е необходимо.
11. Опознавайте себе си и ближните си. Учете се да упражнявате волята си без колебание, но не правете на добрите, честните, справедливите, истинните, разумните, това което не искате на вас да ви се прави.
12. Мислете преди да извършвате дела. Правете дела сега с мисъл за бъдещите. Не симпатизирайте на зловредни учения отхвърлящи моралния кодекс, потъпващи правото на свободната воля, изневеряващи на добродетелите и природата, приобщаващи към пороци, опорочаване, агресия и рушителност.

13. Правото на свободна воля е равно за всички. Правото на качествата и отношението от личността е строго индивидуално за всяко отделно същество. Градете обществото, културата и цивлизацията, така че всеки да има начални гарантирани възможности за живот, което да благоприятства личносто й/му развитие и усъвършенстване.